Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig redd for pappaen min. Hvordan kan jeg få hjelp?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 12 år. Jeg krangler ofte med pappa og jeg kan aldri si mine rettigheter til han uten at han klikker i vinkel. Jeg gråter ganske ofte fordi pappa klapper til meg som ikke gjør så veldig vodt meg får meg til å bli såra. I kveld så så jeg på The Voice med mamma og pappa, så spurte jeg om jeg kunne kjøpe meg en ukulele. så sa pappa *Nei ! Gå å legg deg !* jeg sa Nei jeg vil ikke jeg vil sitte oppe å se på TV!!!* *han sparket til meg å sa Gå å legg deg nå hvis ikke så får du problemer!* OSV, Nå ente det opp med at jeg sitter på rommet mitt uten han han vet det å jeg er veldig redd for han ! Han har telefonen min så jeg vet ikke hvordan jeg kan få tak i andre. Har dere/du tips til hva jeg kan gjøre !?! Please hjelp meg !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det faren din gjør er ikke greit, så det er bra at du prøver å få hjelp.

Faren din har verken lov til å klappe til deg eller sparke deg eller si ting som gjør deg redd.

Barnevernet hjelper barn som har det vanskelig hjemme. Men for at de skal kunne hjelpe deg, må de vite hvordan du har det. Derfor er det viktig at du forteller noen om hvordan du har det og hva faren din gjør. Da kan både du og familien din få hjelp. Foreldre som er sinna og slår, kan få hjelp til å slutte å gjøre det.

Du kan selv ringe til noe som heter Alarmtelefonen for barn og ungdom på telefon 116 111. De kan kontakte barnevernet der du bor. Her finner du mer informasjon om dem: www.116111.no/

Du kan også snakke med en voksen du stoler på, f.eks. læreren din eller helsesøster på skolen og be de ta kontakt med barnevernet sammen med deg.

Hilsen oss i Barneombudet. Se vår nettside: barneombudet.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold