Hopp til hovedinnholdet

Hvilke biologi-studier kan jeg velge for å jobbe minst mulig sammen med andre og mest for meg selv?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei-Hei. Jeg er en gutt på 18, og går nå siste året på vgs. I det siste har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre videre, og jeg vil satse videre på biologi-studier, siden jeg er veldig interressert i dyr og liknende, men så er saken den at jeg liker ikke særlig å måtte samarbeide med andre, jeg vil helst jobbe for meg selv. Jeg bare føler ikke for å måtte jobbe med andre, det bare har seg slik. Og det er her problemet skjer: hvilke biologi-studier kan jeg velge for å jobbe minst mulig sammen med andre og mest for meg selv? Eventuelt: hva slags arbeid kan jeg søke/utdanne meg, hvor jeg er uavhengig av andre for å 'mestre' jobben?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi synes det er vanskelig å gi et presist svar på det du spør om. I de fleste bransjer kreves det at man i en eller annen grad er i stand til å samarbeide med andre, men noen yrker krever det selvsagt i mindre grad enn andre. De aller fleste studier foregår delvis i samarbeid med andre studenter.

Vi foreslår at du kontakter f.eks. Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), der kan du få mer detaljert informasjon enn det vi er i stand til å gi deg:
www.umb.no/studietilbud/artikkel/ta-kontakt

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser