Hopp til hovedinnholdet

Har du noen tips til kva eg skall sei når mobberenne kommer??

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei eg er en jente som har gått i 8. Klasse i sirka litt mer enn en måned nå. Eg har en litt spesiell stil og musikk smak. Eg kler meg alltid i svart eller rødt og sånne mørke farger, og har farga håret mitt svart to ganger. Og hører på Tokio Hotell,Metallica,Asking Alexandria,Black Veil Brides osv. Så er det noen i parallell klassen min som alltid går rundt og plager meg og kaller meg for emo og sånt. Kvar dag gruer eg meg til skulen får att flere skal begynne og plage meg, eg har egentlig bare en venni 8.klasse, ho er jo kjempe snill. Nesten kvar dag kommer det noen bort og spør eller seier : Er du emo?, Sant du er emo?, Koffe er du emo?, Du er så rar du er jo emo?. EG ER IKKE EMO!!!!!!!!!! Eg er møkka lei av att alle kaller meg for emo kvar dag. Eg er jo ikke emo, dei går jo bak ryggen min og sei att eg ikke har noen venner får eg er jo emo og sånt. Eg har noen venner i 7. Klasse og men eg ser jo dei ikke så ofte siden eg går på ungdomsskolen. Har du noen tips til kva eg skall sei når mobberenne kommer??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Går det an å FORHOLDE seg annerledes til dette? -Og i det å forholde seg annerledes, ligger det også at det ikke nødvendigvis er nødvendig å si noe spesielt, men at du TENKER litt annerledes om det.  -De i parallellklassen er jo mest nysgjerrige på det som er litt annerledes enn dem selv.  Kanskje syns de kanskje til og med at du er modig og kul som våger å ha litt annen stil enn alle andre. -Har du tenkt sånn om det?


Jeg tenker at du tar et VALG når du har en stil som skiller seg litt ut.  -Da viser du også MOT.  Fortsett å være modig.  Når de i parallellklassen kommenterer, så kjenn på at du er STOLT over motet ditt og valget ditt, og la kommentarene "blåse forbi" som en liten vind. 

Fortsett å ha en den stilen som du selv trives med, vær med folk som er hyggelige og vær selv en aksepterende og god venn. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet