Hopp til hovedinnholdet

Jeg er flink på skolen, men føler jeg ikke får hjelp. Kan noen hjelpe?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som er 15 år, gjør mitt best på skolen. Er en flink elev på skolen. Uten å skryte , jeg kan si at jeg er den beste på skolen. Jeg føler at ingen gjør noe for å hjelp meg videre, med ingen mener jeg skolen. Foreldre mine har ikke god råd og føler ofte at jeg mangler mye, jeg føler meg frustrert. Mitt spørsmål: er det noen som kan hjelpe meg? Takk. Yasser.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi er litt usikre på hva du tenker på når du sier at ingen kan hjelpe deg videre. Vi velger derfor å svare deg på to måter.

Hvis du trenger hjelp av skolen til å utvikle de gode evnene dine videre, er dette en sak du kan ta opp med kontaktlærer eller rektor. Alle elever har rett til tilpasset opplæring, også de som er flinke. Hvis skolen ikke gir deg nok utfordringer, slik at du kommer videre i fagene, kan du be om et møte med kontaktlærer eller rektor. Du kan ta med foreldrene din på et slikt møte. Du har krav på undervisning og oppgaver som gjør at du utvikler deg faglig.

Hvis du trenger hjelp fordi du føler at foreldrene din har dårlig råd, og du ikke har det du trenger, er det nok ikke skolen som er best til å hjelpe til med dette. Men, du kan snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen om dette, og høre om en av de kan hjelpe deg videre. De har oversikt over hvem i din kommune som kan hjelpe deg og familien din.

Hilsen oss i Barneombudet. Les mer på barneombudet.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen