Hopp til hovedinnholdet

Har problemer med familien, men må bo hjemme pga kultur. Deprimert.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg trenger litt råd/ tips om hva jeg bør gjøre. Sikkert ikke noe fasitsvar på det jeg lurer på . Jeg kan starte å fortelle først. Jeg er en jente på 20 år, og bor hjemme. Det som er problemet er at jeg alltid føler meg alene og er veeeeldig ofte lei meg / deprimert. Har en familie som ikke er støttende eller viser noe form for kjærlighet. Jeg har hatt masse problemer med familien. Er også gammel nok til å flytte for meg selv , men i vår kultur så skal man ikke gjøre det frem til man gifter seg. Jeg er deprimert hverdag, blir sliten av det. Itillegg til det hadde jeg en kjæreste som jeg elsket over hele mitt hjertet . Han var en jeg kunne snakke med og være med uten å føle meg deprimert. Følte meg ikke alene når vi var sammen. Problemet er at han er fra et helt annet land og har en helt annen religion. Som da i min religion ikke tillater meg å gifte meg med. Dette har vært en katastrofe for meg når det ble slutt. Det ble slutt fordi vi visste at forholdet ville ikke vare pga religion + at familien min ville aldri ha godtatt han. Når vi gjorde det slutt ble jeg bare 100 ganger verre. Jeg mistet en som brydde seg om meg og jeg elsket. det er en stund siden det ble slutt , men klarer virkelig ikke å komme over han. Det gjør vondt. Har aldri elsket noen på den måten. Så spm mitt er hva bør jeg gjøre ? Hva kan jeg gjøre for å komme over han ? Setter stor pris på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er glad for at du tar kontakt. Det er vanskelig å føle seg alene i sin egen familie, spesielt når man har det så vondt som du har det. Det høres ut som at kjærlighetssorgen gjør ekstra vondt fordi den henger sammen med de valgmulighetene du opplever at du ikke har, og hva du føler du ikke kan bestemme over i ditt eget liv. Andre kan si at du har rett til å velge selv, men du vet at det ikke er så lett som det høres ut som. Finnes det noen i familien som støtter deg? Noen har en eldre søster eller en tante som forstår det du går igjennom.

Det er viktig at du snakker med noen om hvordan du har det slik at du kan få hjelp til å finne ut hva som er best for deg! På helsestasjonen for ungdom finnes det helsesøstre du kan ta opp følelsene dine med. Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med Røde Kors telefonen mot tvangsekteskap. De møter mange unge mennesker som er i samme situasjon som deg. Du kan skrive til dem på mail  info.tvangsekteskap@redcross.no , sende sms til 926 26 488 eller du kan ringe til dem på 815 55 201. Du kan velge å være helt anonym om du ønsker det.

Jeg kan ikke gi deg svar på hva du skal gjøre for å komme over eksen din, men hvis du får hjelp til å leve det livet du ønsker, så tror jeg du vil få det bedre med deg selv!

Lykke til!

Hilsen ung.no i samarbeid med Kompetanseteamet mot tvangsekteskap

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser