Hopp til hovedinnholdet

Har Asperger og tenker på hvordan jeg skal få kjæreste

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har Asberger Syndrom og jeg klarer nesten ikke å snakke med noen andre enn familien. Jeg henger med alle de andre gutta i klassen i skoletida, men jeg har ingen nære venner. Saken er at jeg er redd for at jeg aldri vil få kjæreste siden jeg har Asbergers. Jeg tør ikke å ta kontakt med noen. Ikke at det haster noe, men jeg tenker på om noen år. Orker ikke tanken på å gå hele livet uten å ha kjæreste/kone etc.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Det er bra at du tar opp det du er opptatt av og ber om råd.  Det å lære seg hvordan man skal være sammen med andre, både venner og eventuelt kjæreste, krever øvelse.  Mange kan streve med å få det til, og når man har Asperger, er det jo ekstra utfordrende. 

Du kan prate med noen voksne som kan mye om Asperger og få tips og støtte.  -Kanskje er det en helsesøster, sosiallærer, spesialpedagod eller psykolog der du bor som kjenner deg litt og kan råde deg.  Vi har lagd en artikkel med nettopp slike råd som du etterspør.  Den finner du under artikkelen.  Håper den kan være til nytte for deg.  I en annen artikkel finner du råd om en bok som også kan være aktuell for deg å lese.

-Øv på sosiale situasjoner.  Finn ut av hva som er dine interesser og forsøk å bli kjent med andre med lignende interesser.  -Det er et godt utgangspunkt for vennskap og også for å finne en kjæreste etterhvert.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Sex, kjærlighet og Aspergers syndrom

De fleste ønsker seg et bra kjærlighetsliv. Når man har Aspergers syndrom kan det være en del ekstra utfordringer i nære relasjoner med andre mennesker. Da er det fint med noen konkrete råd for å få dette til.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser