Hopp til hovedinnholdet

Jente er usikker på forholdet til kjæresten sin

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, vet ikke helt om det er riktig tema men jaja, funka ikke med de andre så.. jeg har vært sammen med kjæresten min i 2 måneder, jeg gikk på p piller den første måneden og nå den siste måneden har jeg ikke tatt noen av de. han er 22 så han er veldig klar for å få barn, men jeg er fortsatt litt usikker tror vi gikk litt for langt. jeg var jomfru når jeg traff han, og kjønner sikkert at jeg ikke er det nå.. men poenget er, jeg sliter veldig med angst, depresjon og selvskading, angsten styrer mesteparten av dagene mine med at jeg ikke er mye ute blant folk osv. men jeg har nå den siste uken tenkt litt over om jeg burde begyne med p pillene igjen, for jeg og kjæresten min vi krangler veldig mye og det er en veldig stor ting også :/ jeg tror jeg fortsatt har følelser for en kamerat av meg.. jeg hadde følelser for han i nesten 4 år uten å gjøre noe med det, vi pleier å være mye sammen med tanke på at vi er i samme vennegjeng. og jeg fant ut for ikke lenge siden at den dagen jeg ble sammen med kjæresten min skulle han si til meg at han likte meg også, dette fikk meg til å vurdere veldig hva jeg driver med.. jeg er redd for å bli gravid med kjæresten min og ha følelser for en annen også. jeg har følelser for kjæresten min også selvfølgelig, men hvis jeg hadde hatt så sterke følelser for han som jeg trodde jeg hadde da hadde jeg vel ikke hatt tanken engang om kameraten min? jeg vet at mest sannsynelig så kan jeg ha ett lenger forhold med kjæresten min enn med kameraten min. en ting som kan endre alt dette surret i hodet mitt.. er at kjæresten min for ett halvt år siden var narkoman, han har hatt mange kjærester før meg og han har til og med vært forlova, og med tanke på det og han er tross alt 5 år eldre så tenker jeg litt på det også. og kameraten min han har aldri hatt kjæreste for han mener at følelser styrer alt, han er jomfru og han er veldig opptatt av følelser. men da hvis jeg starter med p pillene mine igjen kan det være farlig? med tanke på at jeg gikk på de i 1 månede også sluttet jeg i 1 månede og nå starter jeg igjen? alt dette får meg bare til å bli deprimert og vet ikke hva jeg selv driver med eller hvorfor, alt er bare surr i hodet mitt! hva skal jeg gjøre? hadde vært utrolig fint å få hjelp til å finne ut av ting fra noen som kan hjelpe!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no!
Jeg kan godt forstå at du kjenner på frustrasjon og forvirring!

Når det gjelder p-piller anbefaler vi at når man først begynner på p-piller, bør man gå på p-piller til man ønsker å bli gravid. Når man bruker p-piller utsetter man seg for en økt risiko for blodpropp. Denne risikoen er størst de første 6 månedene man bruker p-piller. Det er ikke vanlig å få det, men man skal vite om det er økt risiko for det når man bruker p-piller! Og, det at man stadig starter og slutter og starter igjen, gir en økt risiko for blodpropp. Jeg synes absolutt du burde begynne på p-piller igjen, dersom humøret ditt ikke forandrer seg veldig når du går på de. Det kan også være du bør snakke med den som skrev ut resept på p-piller til deg, om hvordan humøret ditt er generelt. At du du sliter med angst, depresjon og skader deg selv. Noen får nemlig ganske kraftige humørsvingninger, spesielt den første tiden på p-piller.

Du sier at du har vært sammen med kjæresten din i to måneder og du var jomfru før dere ble sammen. Da tenker jeg at dere vel har tid til å bli litt bedre kjent, og være litt kjærester før dere eventuelt får et barn sammen?! Det er viktig å kjenne hverandre ganske godt før man setter et barn til verden, dere må tross alt ha med hverandre å gjøre i lang tid dersom dere får barn. Dersom dere i tillegg krangler en hel del, og du sliter med å være deprimert og ha angst, samt at du kutter deg, og kjæresten din var narkoman for et halvt år siden, så høres det ut som at det er en del ting som bør ordnes litt opp i før dere eventuelt setter et barn til verden.

Dere er jo i tillegg ganske unge. Du er ikke ferdig på skolen enda. Det er vanskelig å få jobb uten en utdannelse, eller i hvert fall ferdig med videregående skole. Det kan bli vanskelig også å gå tilbake til skole når du er ferdig med permisjonstiden. Og hvor skal dere bo? Har dere penger til mat, husleie, barnehage, klær, strøm etc.? Det er mange praktiske ting som bør være litt på plass før man tar på seg ansvaret for et annet menneske som er helt avhengig av deg. Jeg vil råde deg til å snakke med kjæresten din og finne ut av det sammen. Det er ikke bare hans valg. Det er vel så mye ditt valg, og din fremtid det er snakk om! Når du tviler, så er det ofte best å vente! I hvert fall når det gjelder barn. Det dreier seg om et annet menneske som du vil få ansvaret for. Og det dreier seg om ditt liv. Er du klar for å gå rett inn i voksenlivets forpliktelser uten å bruke litt tid på deg selv

Når det gjelder forholdet ditt til kameraten din, så høres det jo ut som at han betyr en hel del for deg fortsatt, selv om du eller dere kanskje ikke helt vet hva enda. Det kan også være en grunn til å kanskje avvente litt med å få barn!? Kanskje er det verdt å finne litt mer ut av hva det er og hva det betyr, før du får barn med en annen.

Jeg forstår at det ikke er enkelt! Derfor håper jeg du tar deg litt tid til å finne ut av det. Jeg ønsker deg masse lykke til! Jeg har lagt ved noen artikler som kan være verdt å titte på og...

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Økonomiske rettigheter for deg som er gravid

Du som har, eller skal ha barn har ulike typer stønads- og trygdemuligheter.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Gravid - hva med skolen?

Gravid jente (www.colourbox.com)

Er du gravid og går på skole? Det er mye som må ordnes. Skal du søke permisjon? Legger skolen til rette? Her får du oversikt over hva som må ordnes og hvordan du kan gå fram.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap