Hopp til hovedinnholdet

Må foreldrene mine vite at jeg skal få hjelp fra psykolog?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt flere samtaler med sosialrådgiveren på skolen den siste måneden. Jeg har fortalt om at jeg tror jeg kan ha fått en personlighetsforstyrrelse og han sier nå at han gjerne vil "ta det et steg opp i systemet" og ordne med en samtale med den kommunale psykologen. Jeg har ikke fortalt foreldrene mine om noe av dette i hele tatt og lurer på om de må få vite noe om jeg skal få hjelp av psykologen? (Sosialrådgiveren vil ordne dette til skoletiden) Gutt, 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er først når du fyller 16 år at du kan gå til lege, psykolog eller annet helsepersonell uten at foreldrene dine behøver å vite om det. Da trenger de heller ikke å få informasjon om selve behandlingen.

Selv om det er foreldrene dine som bestemmer om du kan gå til psykolog før du fyller 16 år, skal de høre på din mening. Hvis du gruer deg til å snakke med dem om det, eller er redd for at de skal si nei, kan du spørre sosialrådgiver om å hjelpe deg med denne samtalen. Han kan ta støtte deg i samtalen, eller ta opp det du synes er vanskelig å snakke om.

Det er flott at du selv har tatt kontakt for å få hjelp til det som er vanskelig. Når du mener selv at du trenger hjelp fra en psykolog, er det viktig at foreldrene dine lytter til det du og sosialrådgiver har å si.

Hilsen oss i Barneombudet. Les mer på barneombudet.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser