Hopp til hovedinnholdet

14 år og fått vite at hun sliter med angst, synes hun er for ung til det

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på tretten, blir fjorten om tre uker og.. jeg har gått gjennom en del vanskelig ting i løpet av livet mitt og for omtrent en uke siden fikk jeg vite at jeg sliter med noe som heter angst, og lurer på om det er mulig? er ikke jeg altfor ung til å ha et sånt problem? jeg har lest en del om det.. og jeg kjenner meg igjen men uansett virker det bare veldig rart

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på om det er mulig at du sliter med angst når du bare er 14år. Du forteller videre at du har lest om angst og kjenner deg igjen, du sier også at du har gått gjennom en del vanskelige ting i livet ditt.

Angst kan oppstå i mange ulike aldre og det finnes mange typer angst. Det er ingen nedre alder for når man kan ha enkelte typer angst. Når man som deg har opplevd vanskelige ting tidlig i livet kan det også gi reaksjoner som angst senere. Det finnes i dag god hjelp å få for angst. Vi er sikre på at de som har sagt at det er angst du sliter med, også kan hjelpe deg. Hvis ikke er det viktig å få en henvisning til BUP eller en kommunal psykiatritjeneste. Helsesøster kan hjelpe deg med dette.

 

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barneombudet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om følelser, identitet og forelskelse