Hopp til hovedinnholdet

 Hvordan kan jeg bli mer utadvendt og pratsom?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter en del med dårlig selvtillit. Eller jeg tror at det er selvtilliten som er problemet, jeg vil i allefall være mer utadvent og pratsom. Jeg er ofte ganske stille og klein når jeg er sammen med venner. Det var ikke sånn før, med de gamle vennene mine. Men etter at jeg begynte på ungdomsskolen og fikk nye venner har jeg blitt mye mer stille. Jeg vet liksom ikke hva vi skal snakke om. Og kjeder med når jeg er sammen med dem. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har ikke så mange andre venner å være med heller. Hvordan kan jeg bli mer utadvent og pratsom? Jeg var ikke sånn før. Før var jeg alltid godt likt, pratet mye, hadde det gøy. Men nå er jeg så ofte trist og føler meg ensom. Jeg vil gjerne være sammen med folk, men føler at vi ikke har noe særlig å snakke om. Klarer liksom ikke å starte en samtale. oppsummering: Hvordan kan jeg bli mer utadvendt og pratsom? (Trenger tips som hjeper) Hvordan få i gang en samtale? Hvordan bli glad? Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du strever med å få til den gode sosialt kontakten like godt som før og at du også ofte føler deg litt trist og ensom.  Dette henger jo sammen, forstår jeg.  -Og det er nok både slik at det noen ganger er tristheten som gjør at du føler du har lite å snakke om, eller føler deg betydningsløs, og noen ganger følelsen av å ikke få til den sosiale, gode kontakten, som gir tristheten.  

Uansett, tenker jeg at det er bra at du tar tak i det med det sosiale og hvordan du kan få det til bedre nå.  -Du har jo faktisk en del erfaringer fra å ha fått det OK til før, og det er mye å bygge på.  Dere kjenner hverandre og har en del felles, selv om mange nå forandrer seg litt.  Du skriver at du føler du kjeder deg litt sammen med dem nå.  Til det er det to ting jeg vil si: For det første, er det lurt å forsøke å være litt interessert i det de andre sier og vise den interessen på en positiv måte.  For det andre, er det viktig å selv prøve å ta litt initiativ til noe som gjør at det ikke blir kjedelig.  -Det å bare prate, KAN jo faktisk bli litt kjedelig, så et tips kan være å heller GJØRE noe sammen.  -Da får man felles opplevelser, får det mer gøy, og får mer å prate om.  Det kan være enkle ting som å gå en tur sammen, å spille litt ball, trene, gå på stranda, høre på musikk, se en film, eller lage noe mat sammen.  Du kan forsøke å foreslå eller invitere med.  

Det å komme igang med å prate samme igjen, handler også om å ta initiativ, men også om hvordan du tenker om deg selv og om at du faktisk er viktig og har noe å bidra med.  Du kan få flere tips om dette i artiklene under.  

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse