Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg kontakte for spørsmål om bipolar

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig usikker på om jeg er bipolar? Har lest og hørt en del om det og kjenner meg veldig godt igjen. Jeg selvskader og tenker veldig mye på å ta selvmord. Til tider er jeg veldig deprimert og kan få panikk. Da begynner jeg å skjelve og det føles ut som om jeg hyperventilerer. Men noen ganger er jeg kjempe glad. Er noen måneder jeg drar utrolig mye på shopping og bryr masse penger. Samtidig som jeg begynner å prate fort og er lett irritert. Er det noen jeg eventuelt kan ta kontakt med, som kan hjelpe meg og kanskje gi meg en diagnose?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er usikker på om du er bipolar. Du kjenner igjen en del beskrivelser av symptomer på bipolarlidelse i deg selv, selvskader og tenker på selvmord.

Du beskriver mange vonde følelser. Det høres vanskelig ut å ha det slik. Det er ikke uvanlig at man kjenner seg igjen i beskrivelser av psykiske lidelser selv om man ikke har disse. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller med fastlegen din for å snakke mer om dine bekymringer. Både helsesøster og fastlegen kan svare deg på spørsmål og være behjelpelige med informasjon om hvor du eventuelt kan henvende deg videre.

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser