Hopp til hovedinnholdet

Føler han ikke har mulighet til å se bra ut på grunn av kroppen

Gutt 13 år
 

Spørsmål

­hei, jeg er 12 år gammel, jeg er 170 cm høy, Og veier 100 kg, jeg går på svømming 2-3 ganger i uka og 2 ganger gym, jeg greier ikke å gå ned i vekt selv om jeg prøver hardt, Jeg blir lei meg pga jeg ikke har muligheten til å se bra ut og gjøre det mine venner kan, jeg orker ikke særlig mye og blir fort sliten, Men når jeg holder på gir jeg ikke opp. Jeg trenger råd til hvordan jeg kan gå ned i vekt, jeg har tynne bein men stor mage og lår, jeg spiser mye grønnsaker og sunne ting men vet ikke hvorfor jeg stadig går opp i vekt, jeg har regnet ut i de par årene at jeg har gått opp 10 kg pr år, jeg har ikke lyst til å bli mobbet når jeg kommer til ungdomsskolen og bli kalt feit hverdag, Det har ført til at jeg har slått meg selv, men noen ganger har jeg også sagt at jeg burde være fornøyd med meg selv, men det funker ikke. Jeg har ønsket meg en fin kropp lenge, og lurer på hva jeg må gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for meg å si til deg hva som funker for at du skal gå ned i vekt, få en annen kropp eller trives i den kroppen du har. Kanskje er det flere ting som skal, kan eller bør gjøres samtidig? Det høres for meg ut som at dette, disse tankene, er noe som preger hverdagen din i ganske stor grad, eller kommer til å prege hverdagen din, så jeg tror absolutt at det er viktig at noe skjer. Kanskje at noe skjer i kroppen din, men ihvertfall at du får hjelp til å takle følelsene og tankene dine på en måte du er komfortabel med.

Jeg synes du skal begynne med å ta en tur til helsesøster på skolen din. Hun kan se litt på treningsopplegg og kosthold, såvel som at hun kan være en god person å snakke med. Dersom hun tenker at du trenger hjelp utover det hun kan gi deg, kan hun sette deg i kontakt med mennesker som kan hjelpe deg. Det kan jo også hende at du bør ta en tur til lege for å finne ut om det er noen medisinsk årsak til at du ikke går ned i vekt, men at du faktisk går opp 10 kg i året. Undersøk dette også med helsesøster.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få kontroll over vekten?

Badevekt, ung.no

Å få kontroll over vekten handler ikke bare om å gå ned noen kilo på en måned, det handler også om å bli værende på den nye vekten. Se her hvordan du kan klare det.

Les mer

Mengden du spiser påvirker vekten din

Hamburger (colurbox.com)

Størrelsen på brusflaska, potetgullposen eller hamburgeren har stor betydning for om du får i deg for mye kalorier eller ikke. Får du for mye kalorier daglig, vil du legge på deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing