Hopp til hovedinnholdet

Lillebrorer min blir mobbet fordi han ikke har dyre klær

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Lillebroren min blir mobbet på skolen (han har selv fortalt meg det). Han blir mobbet av en gjeng gutter i klassen over han, og sier at det er på grunn av klærne hans. Vi har ikke hatt så god råd i det siste og har derfor måtte spare på pengene, og har ikke hatt nok penger til å kjøpe de dyreste klærne.. Og jeg er bare ikke helt sikker på hvordan jeg kan hjelpe han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at broren din forteller dette til deg.  Da har du mulighet til å støtte ham og gi ham råd.  Jeg tenker at de som mobber, har et problem når de slenger kommentarer om slike ting, eller mobber på annen måte.  De er antagelig ganske utrygge selv og finner kanskje en trygghet i merkeklærne og i det å sammen plage andre.  Det er viktig å avsløre.  

Det er også flott at du kan støtte brorer din i å prøve å ikke bry seg om dette og å fortelle han at han jo er en flott gutt uansett hva slags klær han har.  De fleste har jo ikke råd til å kjøpe akkurat det de vil ha.  Og dyre klær trenger man jo ikke å ha. Det er mulig å finne sin stil og være bra uten å ha noe som er dyrt.  -Kanskje kan du hjelpe ham litt med det også.

Uansett er det viktig om broren din sier ifra til noen på skolen hvis dette fortsetter.  

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klærne uttrykker identitet - nyansene avgjør

Gutt med t-skjorte (colourbox.com)

Ungdom sitter inne med stor kunnskap om klær og koder de ulike klærne har, en kunnskap som benyttes både til å komponere egen klesstil og fortolke andres klesstiler. Manglende kunnskap om ulike kleskombinasjoners betydning kan føre til at du blir stemplet som en "wannabe", en som ikke framstår som troverdig og autentisk.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing