Hopp til hovedinnholdet

Hvis ingen liker meg hva kan jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

vis ingen liker meg hva kan eg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan garantere deg at det er noen som liker deg og setter pris på deg. Av og til er det bare ikke like lett å se det! 

Jeg skjønner at du føler deg utenfor og at du kanskje ikke har mange venner på skolen. Da gjelder det for deg å prøve å ta mer initiativ, prøve å bli bedre kjent med de i klassen din og vise at du ønsker å være med! Start med å gå oftere bort til klassekameratene dine - både når de står flere sammen i grupper og når det bare er en eller to. Delta i samtalen, still dem spørsmål og vis at du er interessert. Prøv å finne ut om det er noen i klassen som har like interesser som deg. Snakk om interessene dine, fortell om hva du driver med på fritiden og la dem bli kjent med deg! Slik er det man får kontakt og finner ut hvem man passer sammen med og trives sammen med. Det trenger ikke være sånn at noen nødvendigvis har samme interesser som deg, men om du snakker om interessene dine og forteller om deg selv så virker du interessant! Det blir gøy å bli kjent med deg!

Les de artiklene jeg har lagt ved og prøv å ta det til deg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Føler du deg litt annerledes?

Jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne fram til sin egen personlige stil, samtidig som det kan være tøft å tørre å ha en egen stil og egne interesser. Det å ha en personlig stil handler om å tørre å stå for de valgene man tar og de interessene man har. Det handler om å vise hvem man er og å være komfortabel med seg selv.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet