Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor spiller gutter hard to get, og hva skal man gjøre da?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hej, jeg er en pige fra Danmark, men jeg håber, at I vil svare mig alligevel :) Jeg er kommet til at tænke på: hvorfor spiller drenge "hard to get"? De siger selv, at de hader når piger gør det, men de gør det selv, så er det ikke lidt modsigende...? Hvad skal man gøre, når en dreng spiller hard to get? På forhånd mange tak!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du sender inn spørsmål til oss. Du skal selvfølgelig få svar, men det blir jo på norsk:)

Jeg skjønner godt din frustrasjon over gutter (drenger) som spiller "hard to get". De liker som du sier heller ikke når jenter (piger) gjør det. Det er nok ulike grunner til at de gjør dette. En grunn kan være at det kan være litt flaut eller skummelt å være den som viser størst interesse, derfor er de litt tilbakeholdne slik at jenta må være den som tar initiativet. Noen ganger er gutten kanskje usikker på hvor interessert jenta er, og derfor spiller han litt har d to get for å være sikker på at hun faktisk har følelser for han før han tør å vise sine.

Så er det også sånn at mange synes "jakten" og spenningen er viktig når man holder på med noen, og mister litt interessen hvis den andre er litt for pågående. Man vil jo ikke at den andre skal miste interessen, derfor spiller man litt "hard to get".

Uansett hva som er grunnen, så kan en god idé være å svare litt med samme mynt, altså spille litt hard to get selv. Det tvinger på en måte gutten til å vise litt mer interesse. Men det er viktig å ikke være altfor hard to get sånn at den andre toror du ikke er interessert i det hele tatt. Vis litt interesse, flørt litt og send noen meldinger, men gå litt forsiktig frem og se hvordan han reagerer. Det er jo gøy med litt spenning og usikkerhet en liten stund, men hvis det går lang tid og du har behov for et litt klarere svar så kan det være en god idé å ta en prat med han du holder på med. Si at du er interesserti han, og at du trenger et klart svar på om han er det eller ikke.

Håper dette svaret var til hjelp. Jeg legger også ved et par artikler som kan være nyttige for deg.

Hilsen ungdomsredaskjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse