Hopp til hovedinnholdet

sliter med selvbilde,sosial angst,selvskading og anorexia, bor jeg ilamme moren min, som har drikkeproblemer

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig mye fravær, og jeg går i 8. Jeg føler at jeg ikke mestrer noe og sliter med selvbilde,sosial angst,selvskading og anorexia. Hjemme bor jeg ilamme moren min, som har drikkeproblemer, jeg har ikke snakket med noen om det, men jeg kan ikke huske sist jeg opplevde henne edru en hel dag.Jeg har over 20 dager og veldig mange timer i fravær. Jeg har ikke verdens dårligste karakterer, men ikke verdens beste heller, rundt 3-5. Jeg sliter veldig med dette å liker å lære, men når jeg,som sakt, ikke føler at jeg mestrer noe mister jeg helt motivasjonen. Jeg er veldig redd for framtiden og at jeg eventuelt må ta 8. Om igjenn. Takk på forhånd for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med Ung.no.

Du beskriver at du føler du ikke mestrer noe og du sliter med angst, selvskading og anorexia. Du har også mye fravær på skolen. Din mor drikker daglig.

Har dere kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i? Ut fra det du beskriver forstår jeg at du har det vanskelig. Det høres ut som du er alene om mye når din mor er mye full. Jeg tenker at når du er 14 år trenger du omsorg, kjærlighet og noen voksne som er der for deg. Det tror jeg ikke din mor klarer når hun drikker så mye. Tvert i mot tror jeg det skaper stress i din kropp og redsel. Jeg vil oppfordre deg til å ta kontakt med barneverntjenesten for å få hjelp. Det kan nok være vanskelig å gjøre det alene, da synes jeg du skal fortelle det du har fortalt Ung.notil en du stoler på. Det kan være din lærer, sosiallærer eller helsesøster på skolen. De kan skrive en bekymringsmelding til barneverntjenesten. Da vil du få en kontaktperson som du kan fortelle hvordan du har det. Barneverntjenesten kan hjelpe din mor til å få hjelp til å slutte å drikke. Det er viktig for din utvikling at dette stopper slik at du kan få ro i kroppen og konsentrere deg om skole og det å være deg.

 

Du er hjertelig velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Da kan vi snakke om hvordan du har det og hjelpe deg på veien videre. Du kan være anonym og det er gratis å ringe!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme