Hopp til hovedinnholdet

Kan depresjon og mobbing føre til spiseforstyrrelser?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Har hatt depresjon i flere år nå, når jeg gikk i 5-7 klasse ble jeg kalt feit vær dag og selv leger sier at jeg er overvektig, m Og det virker som om det bare er tynne jenter som har spiseforstyrelser.. Virker som om jeg er den eneste overvektige med spiseforstyrelse... Kan depresjon føre til spiseforstyrelse eller er dt bare det at jeg har blitt mobbet som gjør at det har fått spiseforstyrelse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har vært deprimert og at du har blitt mobbet i flere år. Det er ikke greit at du har blitt mobbet. Det å ha depresjon og det å bli mobbet er slitsomt og vanskelig. I noen tilfeller kan det føre til at en utvikler en spiseforstyrrelser.

 Du kan være tynn, men du kan også være overvektig og ha en spiseforstyrrelse. Spiseforstyrrelser handler om at forholdet du har til mat og kropp er vanskelig. Ofte fokuserer og tenker en med spiseforstyrrelse på mat og kropp hele tiden. Dette blir en belastning som går utover livskvaliteten og helsen til den som har en spiseforstyrrelse.

Jeg håper du får hjelp til det du sliter med. Blir du fortsatt mobbet så snakk med noen som kan hjelpe deg. Er du fortsatt deprimert så snakk med foreldrene dine eller helsepersonell som kan hjelpe deg.

Jeg legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Novelle: "Bare et lite rundstykke"

Hjerteformet rundstykke (colourbox.com)

Tenk deg en liten klump på størrelse med et rundstykke, bare varmere, mer hårete og bløt. Denne klumpen sier aldri noe, den har andre måter å kommunisere på.

Novella er skrevet av Elin Marie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing