Hopp til hovedinnholdet

blir utmattet og deprimert av å jobbe

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lenge slitt me noen irriterende følelser som ødelegger livet for meg. Jeg kommer ingen veg. Jeg er veldigt "introvert", får energi av å vær helt alene. Jeg har et problem der jeg blir utroligt utmattet og deprimert når jeg jobber helt normalt, 5 dager i uken, 7.5 timer hver dag. Jeg har lyst til å ha lyst og jobbe. Men hver jobb jeg starter i da føler jeg og jeg sier det er drømme jobben min, 2 uker etterpå er jeg så utmatta og deprimert at jeg bare vil slutte og alt går down hill. Jeg liker best å vær hjemme der jeg er "trygg" og på gymmet. Når jeg kommer "ut i verden" blir jeg utroligt deprimert, spesielt arbeids livet. Reising alene til utland osv går helt fint. Forstår ikke hvorfor. Har du en godt svar til hvorfor ting er som det er? Forstår at 1 post ikke kan dekke dette, men jeg forstår kansje bittelitt mer og kommer 1 steg nermere å fikse dette probleme. Noe jeg kommer til å sette pris på. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tok kontakt med oss. Du beskriver at du er en innadvendt type som trives med det som er trygt og kjent. Du behersker også andre ting, slik som trening og reise. Når det gjelder jobb virker det som du mange ganger har hatt en positiv innstilling i begynnelsen, men at du raskt går lei og blir sliten og deprimert etter å ha jobbet en stund. 

Det å være innadvendt kan være en bra egenskap, og dersom du finner ut hva du kan gjøre for å ta vare på deg selv mens du er på jobb tror jeg du vil takle arbeidslivet fremover. Det er ikke så lett å vite hva man passer til, og det kan jo hende at du ikke enda har funnet ut hvilket yrke som du vil trives best i over tid. En ting er å trives noen dager, men en annen og viktigere ting er å kunne se seg selv i samme jobb over tid. Det finnes hjelp å få til å finne ut av dette. Jeg vet ikke hvor du bor, men du kan prøve å komme i kontakt med ditt nærmeste karrieresenter. Der vil du møte noen som kan gi deg gratis veiledning. Dere kan snakke om det du skriver til oss, eller du kan ta med deg det du har skrevet og vise det frem. På karrieresenteret kan de kartlegge din yrkesprofil og veilede deg på hvordan du kan finne innpass i arbeidslivet. Du virker å være motivert, siden du sier du ønsker å ønske å gå på jobb. Det er et flott utgangspunkt! 

Dersom du føler at du har bruk for noen å snakke med om depresjonen eller andre vansker, så er det lurt å gå til helsepersonell. Du kan gå til legen din, eller til helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også ringe helt gratis og anonymt til nummer 116123, det er åpent hele døgnet. Gjerne ta en prat med en god venn eller noen i familien dersom du har noen som du tror kan forstå deg og gi deg tips. 

Håper dette hjelper deg et skritt på veien videre, og ikke nøl med å ta kontakt igjen hvis du trenger mer råd.

Lykke til!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Jente sover ved bordet (colourbox.com)

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser