Hopp til hovedinnholdet

Hadde tenkt å komme ut som genderfluid, men tør ikke på grunn av mobbing.

Annet 14 år
 

Spørsmål

Vet ikke helt om dette var rett kategori for dette, men ja ja. Alle de andre jentene på mitt trinn er helt like. Alle handler fra samme butikker, bruker masse sminke,har langt hår osv. Jeg går i mer guttete klær, har kort hår og bruker ikke sminke. De plager meg fordi jeg ikke liker sånn ''hit-musikk'' og alle de kjekke skuespillerne som de liker. Jeg hadde tenkt å komme ut som genderfluid og bifil for klassen, men etter jeg hører hvordan de snakker om transpersoner og sånn frister det ikke. De kaller meg ting som ''lesbe'' og ''guttejenta''. Hvordan skal jeg få dem til og slutte? Jeg har kontakt med noen folk over internettet fra andre land, de er en del av LHBT+ selv så jeg føler meg bedre når jeg snakker med dem. Jeg hater meg selv, skulle ønske jeg bare passet inn. Hvorfor skal det være så vanskelig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er helt uakseptabelt at du blir mobbet for den du er! Det er absolutt ikke greit at noen bruker disse ordene som skjellsord! Legger ved en artikkel som du kan se på som handler om akkurat dette.

I Norge er det lovpålagt for alle offentlige instanser å stoppe mobbing på bakgrunn av kjønnsidentitet eller seksuell identitet. Derfor er det slik at skolen din har et selvstendig ansvar for å stoppe mobbing som måtte forekomme.

Jeg vil anbefale deg å kontakte Rosa kompetanse skole. Dette er et undervisningsprogram som retter seg mot ulike arbeidsplasser, og som kan besøke skolen din.

Vil også anbefale deg å kontakte Skeiv Ungdom. De har laget et undervisningsopplegg som retter seg mot elever i skolen, som heter Restart. De reiser også rundt omkring i landet på oppdrag, og kan møte elever som mangler kunnskap om de ulike måtene å være menneske på.

Vil også anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat.

Det er kjempeviktig at du finner andre som kjenner på det samme som deg, og som kan være en del av flokken din. Jeg skjønner at det må kjennes fryktelig smertefullt ut, det å ikke bli akseptert som seg selv. Likevel har du din fulle rett til å være deg selv, og bli respektert for den du er. 

Ikke gi opp, det er ikke deg det er noe galt med. Det er de andre som har et problem når de blir forstyrret over at andre mennesker lever andre liv enn seg selv.

Håper noe av dette ga mening, og at du søker hjelp og støtte i de menneskene som kan være allierte med deg!

Heier på deg, og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og seologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skeiv og diskriminert?

LLH-logo

Har du opplevd å bli diskriminert på grunn av din seksuelle orientering eller kjønnsidentitet?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing