Hopp til hovedinnholdet

Dilemma: Slettet alt av sosiale medier.  -Skal jeg lage nye profiler igjen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg slettet alt jeg hadde av sosiale medier fordi jeg så bare ulempene med disse, deriblant fordi jeg følte antall likes, venner, retweets osv definerte hvor lite folk likte meg. Jeg lever veldig isolert fra før, selv om jeg mente sosiale medier gjorde meg mer distansert til mennesker. Om et års tid skal jeg begynne på ny skole med helt nye mennesker, og i dagens samfunn er jeg redd for at mitt fravær i sosiale medier vil gjøre det vanskeligere/umulig å få venner og evt. mer. Det er jo et problem fordi jeg er sosialt ubekvem, kanskje sosial angst. Samtidig føler jeg det blir dumt å lage Facebook-profil igjen og legge til alle jeg slettet osv... Det er et dilemma, og jeg vil gjerne ha en objektiv mening. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt et bevisst valg om å ikke "leve livet" på sosiale medier.  Det er et bevisst valg og et valg det står respekt av.  Du ser nå at det KAN være noen fordeler ved å være på blant annet facebook.  Det er jo ikke noe nederlag å starte en profil igjen nå det er et BEVISST VALG.  -Du lot deg ikke bare skli med, men tenkte deg godt om og har tenkt for og imot.  BRA!  Da har du mulighet til å gjøre gode valg.  

Du trenger å øve på sosiale settinger når du syns det er vanskelig.  Det er viktig å øve på det i VIRKELIGHETEN også.  Men det er også helt greit å supplere med å delta på Facebook så du får muligheten til å nå folk og bli inkludert der også.  

Lykke til med å øve på å være mer sosial og på å ta gode valg for DEG!

Se noen tips under

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem er du på Facebook?

Facebook - like (colourbox.com)

Alltid pålogget? Innom kun av og til? Noen er opptatt av å være synlig, mens andre synes det er viktig å fremstå best mulig. Hvem er du på Facebook?
Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp