Hopp til hovedinnholdet

Har jeg mistet følelsene ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen i et år, og for noen uker siden dro han i militæret. Jeg har mistet følelsene mine for han (tror jeg), og vet ikke om det er noe håp. Jeg har også null tillitt til han.. Vi møtes ca hver 3. Helg nå, men det blir oftere om noen uker. Jeg tror jeg har mistet følelser pga mye diskusjoner, krangling og lite tillitt. Jeg vet likevel at han elsker meg over alt, og aldri kunne vært utro. Hjelp, hva skal jeg gjøre? Kommer jeg til å få kjærlighetssorg om jeg slår opp, uansett om jeg har mistet følelsene? Jeg føler jeg mister ungdomstid og frihet ved å sitte å vente på han i et helt år når jeg knapt elsker han mer.. I tillegg snakker vi maks en time daglig fordi han har mye å gjøre i militæret. Han prøver så godt som han klarer meg å få snakket med meg der, men jeg føler ikke at det er nok for å holde følelsene mine oppe.. Hvorfor elsker han meg og ikke jeg han? Hvordan vet jeg at jeg har mistet følelsene? Og hvordan få dem tilbake?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke så uvanlig å miste følelser når man ikke har så mye kontakt/ser hverandre så ofte. Det er nok dessverre bare du som kan svare på om du har mistet følelsene for han, men du merker jo kanskje om du ikke er like glad for å få meldinger fra han eller ikke har lyst til å snakke med han så mye. Dette kan være tegn på at du har mistet følelsene for han.

Man kan ikke kontrollere hva man føler, så du skal ikke føle deg skyldig fordi du ikke elsker han tilbake. Om du virkelig ikke ønsker å være sammen med han, så vil det beste (for dere begge) være å slå opp. Han fortjener jo å vite hva du føler. Det kan nok godt være at du vil ha litt kjærlighetssorg om det blir slutt. Dere har jo en del historie sammen, så det er bare naturlig at du blir lei deg.

Om du ønsker å få følelsene for han tilbake, så tror jeg det kan være lurt om du endrer fokuset ditt. Fokuser heller på det positive i forholdet ditt og se på det som en god ting, i stedet for noe som holder deg tilbake:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene