Hopp til hovedinnholdet

Møtt en mann på Gaysir.no, angrer veldig.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Gutt snart 17. kort tid siden opprettet jeg en konto på Gaysir.no. Kort tid etter fikk jeg en melding av en person som lurte på hva jeg var interessert i. Jeg sa jeg var ute etter noen å møte for å kanskje bli sugd/suge. Det stod på profilen at han var i 30 årene men det brydde jeg meg ikke noe om og syntes var helt greit (heller det enn en på samme alder som meg) Vi ble enig om å møtes om 3 dager. Vi møtte på et åpent sted hvor mange kunne se oss. Vi var i bilen hans og han var hyggelig og forklarte meg flere ganger at hvis jeg ikke vil så er det bare å si ifra. 10 minutter senere mens vi fortsatt bare snakket sammen (vi hadde ikke gjort noe) så bestemte jeg meg for at jeg ikke ville allikevel. Jeg forklarte det til han på en pen måte. Han var 100%forståelsesfull og kjørte meg tilbake hvor jeg møtte han. Han var hyggelig osv. og presset meg absolutt IKKE. Har jeg/vi gjort noe ulovlig? vi gjorde ingenting, vi bare snakket. Jeg føler meg skitten og angrer veldig. Går dette over med tid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år

Først av alt, så bra at du kjente på grensene dine og var tydelig på hva som ikke opplevdes riktig for deg i denne situasjonen!

Når man skal utforske seksualiteten sin må man noen ganger bevege seg i grenseland for å finne ut av hva som faktisk er riktig for seg. For å finne ut av hva man liker, må man også finne ut av hva man ikke liker. I denne prossessen kan det være man må gjøre noen valg som i etterkant kan oppleves som litt kleine, likevel er det viktig å være ærlig med seg selv.

Mange kan ønske å gjøre ting i fantasien som ikke nødvendigvis oppleves like opphissende i virkeligheten. Det kan høres ut som at det ble litt slik for deg?

Uansett har du ikke gjort noe ulovlig. Hvis jeg skjønner deg riktig respekterte  han ditt valg når du ombestemte deg. Selv om du i utgangspunktet hadde lyst til å suge/bli sugd, så kunne du når som helst ombestemme deg. Derfor var det så bra at du kjente etter på magefølelsen og stoppet utforskingen når du ikke kjente det ble riktig. Det skal du faktisk være stolt av!

Det er både viktig og sunt for oss mennesker å utforske egen seksualitet, egne og andres grenser, derfor har du ingen grunn til å føle deg skitten.

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv