Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker søskenbarnet mitt veldig godt. Er dette ulovlig?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Først vil jeg bare si at jeg elsker denne siden! Dere svarer fort og med gode svar, jeg har fått masse hjelp herfra. Nummer to. Jeg liker søskenbarnet mitt. Er det ulovlig? Jeg liker han veldig godt. Jeg tenker på han ganske ofte. Han er tre år eldre enn meg. Det var en gang jeg skulle på besøk til mormoren min og trudde han skulle komme, så kom han ikke, og jeg begynte å gråte. Det værste var at mormor sa det til han! Men nå har jeg funnet ut at han har kjæreste. Og jeg såg at de kyssa. Det var ikke akkurat så veldig gøy. Hva skal jeg gjøre for å komme nærmere han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Det er ikke ulovlig i Norge å være kjæreste med sitt søskenbarn. Søskenbarn kan også gifte seg i Norge i voksen alder. Grunnen til at dette ikke er anbefalt er at avkommet har lettere for å få sykdommer.

Da ditt søskenbarn har kjæreste så tenker jeg det er viktig at du respekterer dette og ikke forsøker å komme nærmere han nå.

På et generelt grunnlag kan jeg gi tips og råd for hvordan man skal vise at man er forelsket. Les artiklene jeg legger ved.

Forelskelse er en følelse som gir glede og smerte. Forelskelse vil kunne vare og vil kunne gi seg. Det vil alltid komme nye personer inn i ditt liv som du vil forelske deg i. Å oppleve kjærlighetssorg er tungt.

Forelskelse og kjærlighetssorg er følelser man ofte står i alene. Har du noen å dele disse følelsene med kan det oppleves godt. En dagbok er også fin følgesvenn som mange velger å betro seg til.

Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse