Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt, har gitt helt opp. Føler jeg har virkelig nådd bunnen og klarer ikke å reise meg opp

Jente 20 år
 

Spørsmål

Vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt, har gitt helt opp.. Dimmiterte fra militæret i sommer og tar nå opp fag som privatist for å kunne studere. Bor hjemme hos foreldrene mine. Dette er ekstremt tungt og noe jeg sliter med, jeg har ingen konsentrasjon eller motivasjon til å sitte meg ned å lese. Selv ønsker jeg ikke å ta opp fag men gjør det fordi min far vil det. Foreldrene mine merker jeg er lei meg hele tiden og har aldri samtaler med dem. Jeg tok nylig en abort som ingen vet om for jeg skammer meg for mye til å fortelle noen om det. Jeg griner hver kveld og har det tungt i sosiale sammenhenger og vil helst være alene. Jeg vet ikke hvor jeg skal søke hjelp eller hva jeg skal gjøre med situasjonen min, jeg vil ikke begynne å studere heller til neste år noe familien maser om jeg skal gjøre. føler jeg har virkelig nådd bunnen og klarer ikke å reise meg opp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Så fint og modig av deg å skrive til oss på Ung.no og fortelle oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vanskelig og at du strever for tiden. Det er ikke så lett å vite hva man kan gjøre eller hvordan for å få det bedre. Du er ikke alene om å kjenne det slik!

Ikke gi opp - det går an å få det bedre heldigvis!
 

Det høres ut som du har mange ting som bekymrer deg. Det å ta opp fag og egentlig ikke ha lyst er krevende. Motivasjonen vår er ofte indre eller ytre styrt. Når du sier at du ikke er motivert men gjør det for ikke å skuffe faren din så er dette en motivasjon som er ytre styrt. Hva vil du egentlig gjøre da hvis du ikke vil studere? Det kan være at det vil gjøre deg godt å bli bevisst på dette.

Du har også nylig vært gjennom en abort og dette skammer du deg over og ikke vil snakke om. Det kan være mange følelser knyttet til det å gjennomføre en abort. Skam forsterker dette ytterligere. Hva er det du skammer deg over da?

Det å være nedstemt og trist etter en abort er også noe mange kan kjenne seg igjen i. Det er mange som kan få en sorgreaksjon.

Du har mye å være trist for akkurat nå. Jeg vil råde deg til å kontakte fastlegen din å få henvisning til en psykolog. Det kan være godt for deg å få snakket om og bearbeidet det vonde du bærer på nå. Det kan også være godt for deg å få snakket om din manglende motivasjon for studie og å sortere i om du burde få formidlet til din far at du ikke ønsker å studere.

Det hjelper å snakke med noen!

Det kan være at de merker på deg at du har det vondt og at de også er usikre på hva de skal gjøre for å hjelpe deg.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert