Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble dumpet av typen, jeg har nesten ikke venner og er blitt tatt vekk fra moren min. Det er veldig vondt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei... jeg ble dumpet av typen å han var bare dritt mot meg, han truet meg og var utro. men det er bare det at jeg gir han flere sjangser fordi jeg elsker han, jeg har nesten ikke venner, alle ser bare stygt på meg, jeg føler jeg ikke er bra nok! så han var den eneste jeg hadde, som faktisk ville være med meg, jeg klarer nesten ikke å gå på skolen men jeg må! for jeg har alerede blitt tatt vekk fra moren min, det er veldig vondt.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. jeg klarer ikke mer..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 16 år. Takk for dine ord til Ung.no.

Jeg forstår at du er lei deg. Det er en stor krise i livet å bli tatt bort fra moren sin. Nå har du også opplevd å ha en kjæreste som ikke har vært snill mot deg og som har dumpet deg.

Kjærlighetssorg er tungt. Det er spesielt tungt når man føler seg ensom. Når man opplever sorg så kan det hjelpe med trøst. Det hjelper å få snakket om sine tanker og følelser med noen som kan lyttet og gi trøstende ord tilbake.

Det kan også hjelpe med god omsorg. Det å bli tatt ekstra godt vare på er viktig nå. Det er viktig å få støtte i sorgen.

I livet ditt nå så kjenner du på en ekstra stor sorg. Sorgen handler om din mor og om ensomhet. 

Mitt råd til deg er å våge og be om hjelp der du nå bor. Kanskje du bor i beredskapshjem, fosterhjem eller på institusjon. Si at du er lei deg. Fortell at du er lei deg på grunn av mamma, kjæresten som dumpet deg og at du føler deg ensom.

Spør om de kan lytte og gi deg noen gode opplevelser. Kan dere være sammen, snakke, lage noe godt å drikke (te, kakao), høre på musikk, se på film sammen etc.

For mange ungdommer som flytter bort fra sine foreldre, så ordner livet seg bedre med tiden. Hvis det nye stedet er et godt sted å bo så vil hverdagen bli bedre etter noen måneder. 

Sakte men sikkert finner man tryggheten i det nye hjemmet. Hverdagen blir forutsigbar og ofte mer rolig en tidligere. Mitt råd til deg er å være tålmodig. Ta tiden til hjelp. 

Når du har vent deg til ditt nye bosted vil ofte overskuddet og gleden komme tilbake i hverdagen. Når du har det bedre vil du lettere få venner og klare skolen. Dette gir deg økt selvfølelse og selvtillit.

Nå når du har det vondt så anbefales du til å ikke ha noe med denne gutten som var kjæresten din å gjøre. Han gjør deg bare mer vondt. Kutt kontakten. Beskytt deg selv mot mer smerte.

Husk at du er verdifull.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Fosterbarn

ander, illustrasjonsfoto (colourbox.com)

Anders husker godt kvelden da barnevernet tok affære. Han husket detaljer som egentlig burde gått i glemmeboka for lengst. Og fortvilelsen. Ikke at det endte slik, men at det ble sånn.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern