Hopp til hovedinnholdet

jeg er ei jente som har en veldig lett grad av psykisk utviklingshemming. Kan jeg leve et normalt liv med barn eller blir barnevernet involvert?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 20 år som har en veldig lett grad av psykiskutvillinghemming. Jeg er veldig oppgående sosialt å jeg har gått på videregående, helse og sosial, helsefag arbeider og barn og ungdom. Jeg skal ta fagprøve i en barnehage snart. Problemet mitt er at jeg har store lærevansker på trost for dette. Jeg bor i bolig, men det er for at jeg sliter veldig psykisk å er noen ganger til fare for meg selv.. Har vært innlagt i ett halvår nå. Tenker å flytte for meg selv om ett år hvis jeg tar meg sammen å ikke drikker alkohol, for det har ødelagt mye for meg ! Blir suisidal osv av det. Men de i boligen har tru på at jeg klarer det. Jeg gjør alt husarbeid osv selv. Men det jeg lurer på er om jeg kan leve ett normalt liv med barn osv? Eller kommer barnevernet automatisk gripe inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Så fint at du tar kontakt med oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg syns det høres ut som du har fått til mye og kommet langt i din prosess!
 

Det høres ut som du har et nettverk av mennesker rundt deg som heier på deg og støtter deg! Det er viktig - da er det lettere å bli motivert til å klare å flytte for deg selv!

Du spør om du kan leve et normalt liv med barn osv eller om barnevernet automatisk vil gripe inn.

Jeg vet ikke hva du mener med gripe inn?

Jeg vil tro at dersom det er aktuelt for deg å få barn så vil det nok være bra for deg å ha et nettverk rundt deg så du kan få hjelp til å ivareta både deg selv og et barn.

Du skriver at du har en lett grad av psykisk utviklingshemming men det høres ut som du har fått til mye til tross for at du har lærevansker.

Du har også slitt mye psykisk og vært innlagt.

Det er viktig at livet ditt er stabilt og at du har trygge og gode rammer rundt deg hvis du skulle fått barn. Barn trenger dette og det er avhengig av at du også har det bra.

Så derfor kan det hende at instanser som f eks barnevernet kan hjelpe deg med dette.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan lese og ha nytte av.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Hovedoppgaven til barnevernet er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Det er foreldrene som har ansvaret for å gi barna sine omsorg. Dersom foreldrene ikke strekker til, kan barnevernet bidra til å sikre barn og unge omsorg, trygghet og mulighet til utvikling.

Les mer

Funksjonsnedsettelse og graviditet

Gravid og funksjonshemmet

Å være gravid når du har en funksjonsnedsettelse kan gi ekstra utfordringer. Du har ikke krav på permisjon selv om funksjonsnedsettelse/kronisk sykdom gjør graviditeten ekstra vanskelig, men du kan bli sykemeldt på lik linje som andre. Far til barnet kan ha rett til foreldrepenger hvis mor er helt avhengig av hjelp til å ta seg av barnet når det er født.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser