Hopp til hovedinnholdet

Jente (13) har ingen venner på skolen, men moren vil ikke la henne bytte skole enda.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei eg er en jente som har ingen å være med på skolen.Mor bryr seg ikke og sa at livet handler ikke om venner. Siden eg ska flytte snart så spurte eg henne om eg kan bytte skole midt i året. Og hun sa nei og ble sur. eg vil bytte skole pga at eg ikke har venner. Eg har tenkt å snakke med helsesøster. Mor har aldri brydd seg om trivselen min på skolen. Mor skjønner ikke at det er trist å være barn uten ekte venner. Mamma har snakket om adopsjon og barnehjem. Vi er kjempe glade i hverandre. Men det er så vanskelig når eg er alene og mobba på skolen. Hun nekte og sa at eg må vente til 9. Klasse det sårer meg at hun ville heller tatt meg opp på adopsjon istedenfor å la meg bytte skole selv om det var 3 måneder igjen av skoleåret. Har diskutert masse men hjalp ikke. Vanskelig å være me henne når hun ikke bryr seg om trivselen min. Eg elsker henne så høyt at eg ville tatt en kule for henne. Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Det er trist å lese at du ikke har noen venner på skolen og at du ikke trives der. Jeg forstår at det føles fortvilende å ha det ensomt. På skolen skal man være store deler av dagen, og da er det viktig å ha venner man kan tilbringe tiden sammen med og ha det gøy med. Kanskje helsesøster kan hjelpe?

Er det noen mulighet for at du kunne greie å ta litt mer kontakt med noen andre? Kanskje er det en annen elev som også føler seg alene, slik at dere to kan være venner?

Du skriver at du blir mobbet. Mobbing er IKKE greit og det må skolen gjøre noe med. Det er skolen pliktig til. Alle elever har rett på et trygt skolemiljø, og hvis man blir mobbet er det ikke trygt. Hvis du blir mobbet er det viktig at du sier i fra til en voksen. Du kan snakke med mamma og så kan hun snakke med skolen for deg, eller du kan snakke med en lærer du stoler på eller helsesøster. Da vil de kunne hjelpe deg.

Det er fint at du og mamma er kjempeglad i hverandre. Det høres ut som at dere har et godt forhold, men jeg skjønner at det er vanskelig for deg når du føler at hun ikke bryr seg om trivselen din.

Jeg synes det er kjempefint at du vil snakke med helsesøster. Det tror jeg er lurt. Helsesøster har god erfaring i å snakke med barn og ungdom som har det vanskelig. Og kanskje dere kan komme frem til noen gode løsninger sammen.

Noen ganger er det vanskelig å få nye venner, men med litt hjelp kan man klare det. Ta initiativ, vær utadvendt, snakk med nye mennesker, smil og si hei! Det er ikke alltid så mye som skal til.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til og ta vare på deg selv!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing