Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ofte dårlig. Det virker som jeg usynlig blant folk. De ser meg ikke. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg dårlig veldig ofte hverdag. Det virker som jeg er usynlig blant folk, de ser meg ikke. Ikke nok med det, jeg setter meg selv mål for hva jeg vil gjøre i løpet av dagen, men negative tanker slår til, og jeg klarer det ikke. Jeg fant ut at jeg hadde lyst til å drive på med idrett som studier. Den ideen ble blåst bort når jeg så at det var en del teori og jeg har dårlig kondisjon. Jeg starte å trene og forbrenne fett, men jeg blir så trist når jeg ser på meg selv og når trenings planer/trenings instruktører nevner spising. Jeg har vurdert å sulte i flere dager, men klarer det ikke. Dessuten så har jeg ikke så mye penger til mat. Jeg føler meg alene, trist ofte under studiene og fritiden. Føler meg rar for å lage fantasikarakterer jeg kan snakke med, når jeg ikke har noen andre å snakke med. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre. Håper at dere kan hjelpe meg litt med dette. Takk på forskudd. Fra gutt, 20 år. :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vanskelig!

Det å føle seg ensom og usynlig er det nok mange som kan kjenne seg igjen i så du er ikke alene! Det er modig av deg å fortelle hvordan du egentlig har det!

Det høres ut som tankene dine forstyrrer deg og ødelegger for deg. Disse tankene kan være deevaluerende og det er lett å høre på dem og tro de er sanne. Det er de som regel ikke!

Jeg blir nysgjerrig på hva slags tanker du har i forhold til deg selv, kropp og trening? Du vil sulte deg men klarer det ikke. Hvordan ser du på deg selv? Du blir trist av å tenke på deg selv sier du.

Det å ha dårlig selvtillit og selvbilde påvirker måten vi tenker om oss selv på. Vi tror ofte at den måten vi tenker om oss selv er slik andre tenker om oss. Dette stemmer veldig sjelden - men for mange er det vågalt å skulle sjekke dette ut. Dette kan føre til isolasjon og negativ tenkning som igjen er grobunn for depresjon og ensomhet.

Les mer her:

www.ung.no/psykisk/2867_Depresjon_og_negativ_tenkning.html

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være en rådgiver eller helsesøster/ psykolog på skolen din.

Hvordan er studiemiljøet der du studerer? Er det noen aktiviteter du kan være med på som gjør at du sosialiserer deg og etablerer et nettverk rundt deg?

Er det noen i klassen din eller på fritiden din som du kunne blitt mer kjent med?

Kanskje noen du kan trene sammen med?

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

5 på gata: Føler du på kroppspress?

Gutt ser på seg selv i speilet (colourbox.com)

Kroppspress er noe mange føler på, mye på grunn av manipulerte bilder på sosiale medier. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av svarene til disse ungdommene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert