Hopp til hovedinnholdet

Jeg blitt mye mobbet og utestengt. Gått til psykolog i 4-5 år og ble bedre av dette. Nå begynner det å gå nedover igjen. Har nesten ingen venner igjen.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fra barneskolen av blitt mobbet og utestengt fra omtrent alle. Jeg gikk til psykolog i 4-5 år og ble bedre etter å ha blitt behandlet for angst og depresjon pga mobbingen med medisiner. Jeg hadde det bra en stund men har de siste årene bare gått nedover igjen. Jeg har en fantastisk kjæreste og utdanner meg på høgskole. Jeg har nesten ingen venner igjen da jeg blir får skylden for usanne ting og alle trekker seg unna meg. Jeg har begynt å få tanker om at jeg ikke vil lever lenger igjen pga personer som får alle de vennene jeg hadde til å vende ryggen mot meg. Klarer omtrent ikke konsentrere meg på skolen og livet rundt fordi jeg er så lei meg hele tiden. Jeg er sliten hele tiden og det lille overskuddet jeg har går på å prøve å smile som den glade jenta jeg egentlig er. Jeg har prøvd å få alle slike personer ut av livet mitt, men de dukker opp i tanker og felles venner gjennom sosiale medier. har dere noen forslag til hva jeg kan gjøre, for jeg klarer ikke gjøre noe med det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du strever for tiden og at det du opplever nå kan minne deg om det du har opplevd tidligere!

Det er bra at du har en kjæreste som støtter deg i dette. Hvis jeg forstår deg riktig så påvirker dine sosiale relasjoner deg såpass mye at det går utover din livskvalitet og hverdag.

Jeg vil anbefale deg å få henvisning til psykolog. Det kan være at din omfattende historie med mobbing fortsatt plager deg og at dine følelser blir ekstra sterke. Det er helt naturlig at det blir slik når vi gjenopplever situasjoner som minner om fortiden.

Det å gå hjelp til å sortere i tanker og følelser kan hjelpe deg til å se flere perspektiv og å skille mellom hva som er følelser på gamle hendelser og hva som er følelser på det som skjer i nåtid. Det er slitsomt å holde folk unna så det å lære hvordan man kan si fra kan gjøre at du vil få det bedre.

Du kan snakke med fastlegen din å få henvisning til psykolog.

Ikke gi opp! Du har mye som også er bra i livet ditt!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing