Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevd noe som er veldig tungt for meg. Jeg ser mye vondt uten at det er her hos meg. Får bilder i hodet mitt. Klarer ikke se mer på personens øyne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har opplevd noe som er veldig tungt for meg, jeg ser mye vondt uten at det er her hos meg, det kommer bilda i hodet mitt, noen ganger filma, og drømmer ting, dette har skjedd siden jeg var liten men jeg trodde alle så det samme, jeg kan ennå ikke kontrollere det, og klarer ikke å se mere på personens øyer lengere

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det etter det du har opplevd. Jeg forstår at du strever nå på grunn av noe som har hendt!

Jeg vet ikke hva du har opplevd men jeg tror at når du nå drømmer om det og får opp bilder i hodet ditt så er det noe alvorlig! Er det noen som har gjort noe mot deg?

Det er ikke din skyld!

Har du noen du kan snakke med om det du har opplevd?

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hva du har opplevd som gjør at du strever i dag.

Hvis noen gjør noe mot oss eller andre som er veldig ubehagelig så er det ikke unormalt at man ikke orker å se personen i øynene!

Du kan snakke med Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din.

Det er viktig at du får støtte og hjelp for det som er vanskelig for deg akkurat nå. Helsesøster har mye kunnskap og kan si til deg hva du skal gjøre videre.

Jeg håper du fikk noen svar på det du lurte på!

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser