Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke gå på skolen fordi en gutt er slem

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det er en gutt i klassen som er veldig slem mot meg! Han kaller meg slemme ting og er bare rett og slett ekkel. Han vil at jeg og noen andre skal være med på å si til en annen gutt i klassen fordi vi synes han er slem, men jeg vil ikke være med på det fordi han er ikke slem mot meg han er bare slem mot han som er slem mot meg! Så jeg vil ikke være med, men venninna mi vil at jeg skal være med bare fordi hun ikke vil være den eneste jenta, men jeg gidder ikke være med! Jeg har prøvd og si til læreren og foreldrene mine men det hjelper ikke kan du/dere hjelpe meg fordi jeg vil ikke gå på skolen fordi han er så slem! Hjelp meg!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit at du har noen i klassen som er så slemme at du ikke vil gå på skolen.

Husk at det ikke er din skyld at andre oppfører seg dårlig. Det er fint at du har snakket med foreldrene dine og læreren din. Jeg vil gjerne støtte deg i det valget du har tatt. I det at du ikke gidder å være med på å være slem mot noen på skolen. 

Den gutten som er slem mot deg trenger antagelig hjelp med noe han strever med. Kan du snakke med han og prøve å bli bedre kjent med han? Kanskje han trenger en venn? Kanskje han har det vanskelig inni seg? Kan du spørre han om hva som er grunnen til at han oppfører seg sånn, og si noe om at det er vanskelig for deg når han oppfører seg sånn? Kan dere eventuelt gå sammen flere i klassen og prøve å bli kjent med en annen side av han enn den som er slem?

Det er alltid en grunn for at man oppfører seg sånn som man oppfører seg. Snakk gjerne mer med foreldrene dine om hvordan du har det på skolen og hvordan du oppfatter de andre i klassen. Tenk gjennom hvordan du mener det er lurt at du reagerer når andre er slemme mot deg. Du skal ikke måtte tåle å grue deg til å gå på skolen. Dette må de voksne som jobber på skolen ta ansvar for. Det er ikke sikkert du får vite om hva de voksne gjør for å prøve å hjelpe, for de har taushetsplikt om forhold som gjelder gutten som plager deg. Men si gjerne i fra om at ting ikke har ordnet seg, og at du fortsatt trenger hjelp til dette. Spør de voksne om hva de kan gjøre for å hjelpe deg.

Håper dette jeg har skrevet er noe til hjelp. Ta gjerne kontakt med en hjelpetelefon hvis du trenger å snakke med noen. Helsesøster på skolen kan kanskje også hjelpe? Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14:00 - 20:00.

Se også i de artiklene jeg har lagt ved. Kanskje du finner noen tips der du kan bruke?

Lykke til videre. Håper du får det bedre snart.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing