Hopp til hovedinnholdet

Er transe, hvilken garderobe skal vedkommende bruke?

Annet 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg er transe. Hviliken garderobe skal jeg gå inn i

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt!

Når det kommer til garderober så er det på enkelte steder kjønnsnøytrale løsninger. Hvis dette ikke er tilfellet i den garderoben du ønsker å bruke, vil jeg anbefale deg å kontakte de som er ansvarlige for driften på det stedet som du skal besøke. Her kan de spørre de hva som finnes av muligheter for å få til dette.

Alle offentlige instanser har plikt til å tilrettelegge slik at alle uavhengig kjønnsidentitet skal få de samme mulighetene til å få brukt garderobeløsningene som kjennes riktig for seg. Likevel er det dessverre ikke alle som er bevisste på akkurat dette. Dette betyr at du kanskje blir den første som bringer temaet på banen der hvor du ønsker å gå.

Uansett er det ikke kjønnsorganet vårt som skal bestemme hvilken garderobe vi skal gå inn i, men hvilket kjønn vi opplever å være.

Dessverre finnes det ikke per idag så mange alternative garderober utenom tokjønnsmodellen. Dette behovet må derfor bringes frem til de som har ansvar for å tilrettelegge løsninger for alle, uavhengig hvordan vi ønsker å definere oss selv med hensyn til kjønn.

Vet ikke om dette ga mening for deg? Hvis du ønsker flere innspill vil jeg anbefale deg å kontakte Foreningen Fri for mere informasjon og råd.

Lykke til!

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv