Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 17 år som sliter med selvtillit, trener 2 ganger daglig. Er 167cm og veier 65kg, syns selv jeg er litt overvektig og sliter veldig med selvbilde, får sykt vondt innvendig hvis jeg spiser noe usunt. Jeg føler meg ikke bra med meg selv og lurer på hva jeg kan gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 17 år som sliter med selvtillit. Jeg går på et toppidrettsgymnas og trener 2 ganger daglig. Er 167cm og veier 65kg, syns selv jeg er litt overvektig og sliter veldig med selvbilde. Tenker hele tiden på hva jeg spiser og får får sykt vondt innvendig hvis jeg spiser noe usunt. Jeg føler meg ikke bra med meg selv og lurer på hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Vekt og høyde først. Ut fra det du skriver høres vekt og høyde fint ut. Med trening to ganger hver dag har du med stor sannsynlighet mer muskelmasse enn de fleste. Muskler veier mer enn fett. Vi, helsesøstre bruker ofte seintimetrene som er over en meter i din lengde som utgangspunkt for normal vekten. Din høyde 167, vekt 65 resultat, fin vekt i forhold til høyde.
Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster eller rådgiver på skolen din om at du ikke har det bra. Du har og mulighet til å benytte deg av helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan og kontakte Pedagogisk psykologisk tjeneste, P.P.T. På fylkeskommunens hjemmesider vil du finne en oversikt over telefon nummer og henvisning dit. Du kan få hjelp av helsesøster eller rådgiver til å fylle ut skjemaet. Alle tjenestene her er gratis og du behøver ikke informere foreldrene dine om at du får hjelp.
Jeg har lagt med en artikkel du kan se på . Der står det og telefon nummer til Røde kors hjelpetelefon som du kan kontakte.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse