Hopp til hovedinnholdet

Mamma slår meg ofte hjemme og sier stygge ting om meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig redd for å gjøre noe feil. Mamma slår meg ofte hjemme og sier stygge ting om meg. jeg klarer ikke å slutte å tenke over at hva for noen stygge ting folk har sakt om meg og gjort mot meg. Faren min røyker og drikker og jeg får nesten aldri se ham. jeg får selvmordstanker og klarer ofte ikke å konsentrere meg siden det er så mye jeg tenker over. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Ut fra det jeg leser, ser det ut som du har masse vondt å tenke på. Din mor har IKKE lov til å slå deg eller si stygge ting om deg. I Norge blir det definert som vold. Det er veldig trist at du får så mange vonde tanker, på grunn av hva din mor gjør mot deg. Når foreldre behandler barna sine dårlig, er det helt normalt at du blir redd for å gjøre noe feil. Når foreldre utøver vold mot barna sine, kan det være at barneverntjenesten kan forsøke å hjelpe dere, slik at din mor slutter å slå og si stygge ting til deg.

Jeg tenker det er svært viktig at du snakke med noen voksne som du stoler på om dette, både om hvordan du har det hjemme og om selvmordstankene dine. Du kan for eksempel snakke med helsesøster eller en annen voksne på skolen. Du kan også ta kontakt med barneverntjenesten i din kommune.

Du skriver at du nesten aldri får se din far, og det kan virke som du ønsker å se ham mer. Jeg tenker det kan være lurt at du forteller noen at du ønsker å se ham mer, så kanskje noen kan hjelpe deg slik at du kan treffe ham når han ikke drikker.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Det er gratis.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser