Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen på å være betatt og forelsket? Det å være forelsket i å være forelsket. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva er forskjellen på å være betatt, forelsket og elske noen? Jeg elsker romantiske komedier, og når jeg har sett en film med en veldig kjekk skuespiller i kjenner jeg at jeg blir glad og det kiler i magen når jeg tenker på han. Har jeg blitt forelsket eller blitt betatt av han da? Noen ganger er det ikke alltid de kjekke skuespillerene jeg blir forelsket i, men jeg blir forelsket i å være forelsket. Hvorfor skjer det? Jeg pleier å falle for de kjekke skuespillerne som er: høye, solbrune, muskuløse, bred rygg og skuldre, et søtt smil og vakre øyne, omsorgsfulle, modig, smarte, snille, flørtete, kosete og viser interesse.....osv. Så jeg lurere på, tror du det finnes gutter på min alder og i mitt miljø som er som de kjekke skuespilleren i filmene? Vel jeg håper på det, fordi jeg føler det bare er uinteressante gutter i mitt miljø.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du beskriver at du blir glad og det kiler i magen når du tenker på en kjekk gutt fra en film, og du lurer på om du er forelsket eller betatt av han. Først og fremst må vi se på forskjellen mellom de to. Når man er betatt trenger man ikke nødvendigvis å kjenne personen. Det er gjerne litt mer overfladisk enn å være forelsket. Du er nysgjerrig på noen og ønsker å være mer sammen med han og bli mer kjent med han. I dette tilfellet kan det være litt vanskelig om det er en skuespiller det handler om. Men man kan allikevel bli forelsket i noen man ikke kjenner. 

Noen ganger er man først betatt av en person, så kommer følelsene etterhvert. Men det er gjerne etter du har tilbrakt tid med vedkommende. Men det har ikke så mye og si uansett. Det å være betatt eller forelsket i en person er en herlig følelse uansett. 

Du sier at du føler at du blir forelsket i det å være forelsket. Det kan jeg godt forstå. Det å kjenne sommerfuglene krible i magen når man er forelsket er en fantastisk følelse som skaper en slags komfort hos oss. Når en er forelsket skaper det en slags "lykkerus" i oss , som får oss til å føle at vi skulle vært forelsket resten av livet. Så i din situasjon kan jeg se for meg at du liker alt jeg har beskrevet ovenfor. 

Om det finnes noen kjekke gutter i ditt nærmiljø er umulig for meg å svare på. De fleste finner noen de trives og har det bra med. Ikke alltid på grunn av utseende, men også personligheten har mye og si. Det er et uttrykk som lyder slik "Det er mange fisker i havet". Jeg tror ikke du skal bekymre deg for å ikke finne noen du kan forelske deg i, det kommer i sin rette tid. 

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Betatt av en kjendis?

Justin Bieber (colourbox.com)

Er du blant dem som tenker på Justin Bieber hele tiden? Eller har du opplevd å bli skikkelig forelska i en annen kjendis? Du er ikke alene. Her kan du lese om hva en slik forelskelse kan føre til, og få inspirasjon til hvordan takle forelskelsen så den ikke overtar hele hverdagen din.

Av Signe, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse