Hopp til hovedinnholdet

Hun ble gravid og jeg fant ut at jeg var homofil.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er gutt og hadde sex med kjæresten min for 2 måneder siden hun ble gravid og jeg fant ut at jeg var homofil, hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er fint at du skriver til oss, og jeg forstår at dette ikke er enkelte for det på flere måter. Du forteller at du hadde sex for 2 månder siden, og at jenta ble gravid. Det er alltid en fare for graviditet dersom man har sex uten å bruke prevensjon. Når det skjer, er det ikke så mye annet man kan gjøre enn å ta ansvar. Det er tøft og det er vanskelig når dere er så unge, og jeg forstår at det kan være en skremmende situasjon for både deg og henne.
Så spørs det hva som skjer videre, og hva hun/ dere velger å gjøre. Om det er snakke om abort eller å fullføre svangerskapet.
Det du kan gjøre er å snakke med en du har tillit til om det som skjer. Få støtte og hjelp til å takle det, og forståelse for hva som skal skje videre. Foreldrene dine bør få vite hva som skjer, slik at de kan hjelpe deg og være en støtte.
Mange gruer seg for å fortelle om vanskelig ting til foreldre. Selv om foreldrene blir forskrekket og kanskje sint med det samme, så velger de fleste å støtte barna sine når de ser de har det vanskelig.

Du forteller også at du har funnet ut at du er homofil. Det å lære seg selv å kjenne og bli trygg på sin egen seksualitet og følelser kan være en prosess som tar tid. Jeg synes det er flott at du har funnet ut av du er homofil.
Det som er viktig er at du finner ut av dine følelser, og er trygg på deg selv og din seksualitet.

Nedenfor finner du flere artikler som kan være nyttig for deg å lese. Der får du også råd dersom du ønsker å snakke med noen om din seksualitet. 
Du kan blant annet ringe Ungdomstelefonen, hovr du snakker med mennesker som selv har erfaring og kunnskap om det å være skeiv, om å “komme ut av skapet" og å finne tilhørighet i et sosialt nettverk. De har taushetsplikt og du kan være anonym når du ringer, hvis du ønsker det.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Ofte stilte spørsmål om å være homofil

Holder hender (www.colourbox.com)

Mange opplever at det kan være krevende å stå frem som homofil. Hva skal du si til foreldrene dine? Hvordan vil vennene dine reagere? Og hvor skal du egentlig treffe andre homofile?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv