Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg har sosial angst og depresjon. Sitter bare hjemme og vil ikke være med venner ut. Kutter meg av og til. Har lyst til å prate med noen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år og jeg tror jeg har sosial angst og depresjon. Når venner spør om jeg vil være med ut, kommer jeg alltid med en unnskyldning som f.eks. at jeg er syk, husarrest eller ikke er hjemme. Men egentlig er jeg bare hjemme og kjeder meg. Mamma og Pappa klager over at jeg aldri er ute med venner, men jeg vet ikke hva jeg skal svare. Når jeg er et sted med mange folk får jeg helt panikk og blir svimmel. Jeg føler at jeg ikke stoler noen, og derfor sitter jeg bare på rommet i mørket. Jeg har lyst til å prate med en psykolog men er redd for at mamma og pappa bare sier jeg det er en "fase" jeg er igjennom...noen ganger kan de problemene her føre til at jeg kutter meg...alt jeg vil er å snakke med noen. Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg skjønner at du har det vanskelig med den psykiske helsen din og det er fint at du ønsker å snakke med noen om dette.

Du kan jo forsøke å fortelle foreldrene dine om hvordan du føler deg og at du har det vondt. Kanskje vil de prøve å forstå deg? Om de ikke viser forståelse, kan du likevel på eget initiativ be om hjelp nå du føler du trenger det.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster på skolen din. Helsesøster er vant til å snakke med ungdommer som strever slik du gjør. Kanskje kan du få god hjelp hos henne med hvordan du kan hjelpe deg selv gjennom å jobbe med tankene dine, noe som kan bidra til at du får det bedre. Helsesøster har også taushetsplikt.

Om hun mener at du trenger å få snakket med psykolog, vil hun også kunne hjelpe deg med det.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser