Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 18 som har vært sammen med den samme gutten i snart 4 år. Jeg sliter med depresjon, selvmordstanker og autisme. Kjæresten min forstår ikke dette i det hele tatt. Jeg blir utrolig sliten av å snakke om det, men jeg har prøvd å forklare så godt som mulig hvorfor jeg gjør ting likevel.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 som har vært sammen med den samme gutten i snart 4 år. Jeg sliter med depresjon, selvmordstanker og autisme. Kjæresten min forstår ikke dette i det hele tatt. Jeg blir utrolig sliten av å snakke om det, men jeg har prøvd å forklare så godt som mulig hvorfor jeg gjør ting likevel. Han er utrolig glemsk og glemmer alt jeg sier, og å gjenta megselv er noe av det jeg hater mest i livet. På grunn av dette så sliter vi veldig med kommunikasjon, og krangler opptil flere ganger i uken. Men jeg elsker ham. Virkelig. Vi har vært gjennom mye, selv om det høres dumt ut når jeg bare er 18. Og jeg vil ikke gjøre det slutt. Vi snakker om det, vi har gjort det slutt flere ganger, men vi klarer ikke holde oss borte fra hverandre. Hva kan jeg gjøre? Hva kan han gjøre? Er det mulig å få det til å funke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
 

Det er fint at du skriver til ung.no!

Det er utfordrende å være sammen, og for noen er det mer utfordrende enn  det er for andre. Du skriver at du sliter med depresjon, autisme og selvmordstanker og det er i seg selv vanskelig nok. I tillegg leser jeg ut fra det du skriver at også kjæresten din er plaget av å ikke huske hva du snakker om og at du må gjenta for han.  Ut fra det kan det være at han også plages med sin oppmerksomhet og konsentrasjon og at det kan være nyttig å ikke ta opp så mange ting på en gang med han. En teknikk dere også kan benytte dere  av er at du for eksempel forteller han hvordan du har det i dag og hva du tenker. Så skal han gjenta det HAN har oppfattet av hva du har sagt. Det vil kunne hjelpe han å klare å følge bedre med i det du snakker om og dere unngår også misforståelser.

Dere har hatt mange utfordringer og har gjort det slutt fele ganger skriver du, men dere har følelser for hverandre og ønsker å være sammen,. For at dere skal få hjelp til det som er utfordringene dere har, vil jeg absolutt anbefale der å kontakte familievernkontoret i nærheten av der dere bor. Dere er verken gift eller samboere ( ut fra det jeg forstår)  men trenger hjelp til å kunne takle de utfordringer dere har i parforholdet, og da er familievernkontoret de som kan gi dere best hjelp. Dette er et tilbud som er gratis, og selv om det på de fleste stedene er litt ventetid, er det vel verdt å vente på time. Jeg håper dette er noe dere tar med dere og vurderer som et hjelpetiltak for dere.

Jeg legger også ved et par artikler du kan ha nytte av å lese! 

Jeg ønsker dere lykke til og god sommer!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser