Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal bytte skole til høsten og har lyst til å si noe til skoleledelsen og lærerne. Nemlig at mange blir mobbet på skolen, og at ingen gjør noe. Er det ulovlig å skrive et anonymt brev om dette til skolen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal bytte skole til høst, og har veldig lyst til å si ett par ting til skoleledelsen og lærerene. Jeg synes i likhet med ALLE på skolen at skolen og lærerene ikke takler mobbing på skolen min. Mange blir mobbet hver dag og ingen finner å gjøre noe!!! Jeg har lyst p skrive ned denne frustrasjonene og gi den, helst anonymt, til skolen. Spørsmålet: er det ulovlig? Plis svar på spm og ikke prøv å overbevise meg om å ikke gjøre dt:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg skal ikke forsøke å overbevise deg om at du ikke skal si ifra til skoleledelsen eller lærerne. Jeg tenker det er flott av deg å gjøre det, og det er viktig å si ifra om det du vet.

Det er ikke forbudt å sende et anonymt brev til skolen. Jeg vil likevel anbefale deg å snakke med ledelsen. Du kan gjerne formulerer det du føler i et brev også, dersom du synes det er vanskelig å formidle det du ønsker å si. Det vil være lettere for skoleledelsen å gjøre noen med situasjonen, dersom du snakker med dem om det du vet.

Skolen har ansvar for å beskytte elevene mot mobbing. Om dette skjer, må skolen få vite om det, slik at de kan gjøre noe med det. De har ikke lov til å la være.

Du kan også be foreldrene dine om å hjelp deg å si ifra. Helsesøster kan også være god å snakke med om det du føler på. Om du snakker med henne, kan hun hjelp deg å få dette formidlet videre til skolen.

Vær åpen og ærlig om det du tenker og føler. Det vil kunne hjelpe både de som mobbes og de som mobber.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett