Hopp til hovedinnholdet

Han spør om jeg kan sende nudes, og blir liksom sur når jeg sier nei. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker en gutt han er et år eldre enn meg. Jeg har snakket med han litt på skolen men ikke så mye. Jeg har begynt å snakke med han på snapchat, og jeg snakker med han mer og mer for hver dag. Men etterhvert har han begynt å spørre meg om jeg kan sende nudes. Og jeg sier jo nei, men da blir han liksom litt sur på meg. Nå går det ikke ann å snakke med han utenom at han spør om nudes. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, vennene mine sier at jeg bare skal blokke han på snapchat, men jeg vet ikke om jeg vil blokke han fordi jeg liker jo han litt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at det er spennende å snakke med en gutt som du liker godt på snapchat. Da er det lett å falle for fristelsen og la seg presse til å sende lettkledde bilder.

 

Selv om det kan være fristende for noen, er det veldig viktig å være klar på sine egne grenser. Er det egentlig verdt å gjøre det bare fordi noen maser? Er det riktig at du skal måtte sende bilder av deg lettkledd for at han skal være interessert i å bli mer kjent med deg? Derfor er det viktig at du kjenner dine egne grenser og ikke la andre tøye grensene dine. Hvis du føler at han presser deg eller overser deg dersom du sier nei til å sende nakenbilde, så er det kanskje riktig som vennene dine sier at du lar være å snakke med han. På den måten viser du han at du ikke lar deg presse til slikt, at du har selvtillit og selvrespekt nok til å ta egne valg.

Dersom du opplever ubehagelige ting på nettet eller snapchat, er det viktig å ta kontakt med noen voksne. For det er viktig å ikke gå alene med bekymringene og tankene, selv om en både kan være flau og skamfull. Da kan du snakke med helsesøster på skolen.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse