Hopp til hovedinnholdet

Hva er å mase på andre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann,jeg er veldig usikker på hva mase på andre er. Jeg pleier aldri å mase på andre egt men en venn jeg liker veldig godt sier jeg maser og er plagsom. Hva mener han med at jeg maser og er plagsom? Jeg vil bare bli mer kjent og elsker å snakke med hu.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg ville sagt å mase er når du prater og prater, spør og spør om mange ting hele tiden. Da vil folk til slutt gå lei av at du snakker og snakker. Dette ville jeg sagt masing er. Det er også ganske individuelt på mennesker når de føler at et annet menneske er masete og trør over grensen. Selv om du kanskje ikke føler at du maser, kan situasjonen være annerledes for kompisen din. 

Du kan snakke med vennen din og spørre om hva du gjør som får han til å si at du maser og er plagsom. Det er bedre enn at du går rundt og ikke vet noen ting. 

Så lenge du er snill og grei med han/hun så går det nok bra. Bare snakk med han og spør. Et godt vennskap trenger opprusting og da er det viktig å snakke sammen. Da kan du fortelle at du er forvirret og ikke vet hva han mener med at du er masete og plagsom. Så lenge dere klarer å ordne opp i dette, går det nok kjempe bra :)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap