Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble nylig diagnosert med Bipolar lidelse type 2, og jeg ønsker å fortelle dette til min mor. Jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med mamma og få hun til å forstå.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble nylig diagnosert med Bipolar lidelse type 2, og jeg ønsker å fortelle dette til min mor. Jeg har tidligere prøvd å forklare henne at psykologen min tror at jeg sliter med dette, men hun har nektet på det og sagt at det ikke er noe galt med meg. Nå som jeg har fått diagnosen ønsker jeg å snakke med hun, men hun nekter å høre på meg. I tillegg ønsker psykologen min at jeg skal begynne på humørstabiliserende medisiner, men moren min er i mot medisinering, selv om i dette tilfellet er det stor sjanse på at dette skal hjelpe meg. Selv psykologen min som også er i mot å medisinere bort problemer ønsker at jeg skal begynne på disse medisinene. Jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med mamma og få hun til å forstå. Hvordan skal jeg gjøre dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. Jeg kan forstå at du står i et dilemma nå og at du er frustrert over at din mor ikke støtter deg i den prosessen du har gått gjennom. Det høres både trist og sårt ut for deg at det er slik.

Bipolar lidelse er en krevende sykdom men med riktig behandling og noen forhåndsregler så kan man lære seg å leve godt med sykdommen. Medisiner er en viktig del som kan bidra til å holde sykdommen mer stabil. Samarbeid med pårørende er også en viktig del fordi man trenger ofte noen rundt seg når man ikke føler seg så bra.

Mitt råd til deg er å snakke med psykologen eller legen din om dere kan ha en felles samtale sammen med moren din. Da kan de kalle henne inn til en time hvor du også er tilstede. Hun kan også ha behov for mer informasjon om hva det innebærer og ha en bipolar lidelse og hva hun kan hjelpe deg med.

Videre har bipolarforeningen.no mange brosjyrer som du kan få tilsendt.

Det er viktig at moren din tar deg på alvor i dette og ikke bagatelliserer det du strever med.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre og lykke til!

 

God klem til deg.

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser