Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for kjæresten. Har konvertert til Islam.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har i all hemmelighet konvertert til Islam (noe som ikke engang min familie vet) fordi jeg vil gifte meg med en muslimsk mann. Jeg har faktisk en alvorlig genetisk sykdom og blir mest sannsynlig aldri frisk og ikke sikkert at jeg lever så lenge heller, derfor går jeg ikke rundt å dømmer folks evne til å vise kjærlighet uansett hva livssynet deres er. Alt jeg vil er å forlate denne verden lykkelig etter å ha opplevd kjærligheten som jeg har lett etter hele det korte livet mitt og Islam sier at en troende syk alltid får se himmelen når de går bort. Jeg er mer bekymret for han, fordi han har sagt at han ikke vil gifte seg igjen, at han ikke orker å leve uten meg og jeg ikke bare tror men vet han lider av depresjon og selvmordstanker. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du tar opp flere ting i det du skriver:

  • at kjæresten din ikke vil gifte seg igjen (og at du vil gifte deg med han)
  • at du har konvertert til Islam uten at familien din vet om det
  • at du har en genetisk sykdom som du kan dø tidlig av (og som kanskje også er arvelig hvis du får barn?)
  • at kjæresten din er deprimert og har selvmordstanker

Er det viktig for deg å fortelle familien din at du har konvertert til Islam? Hvorfor har du gjort det i hemmelighet? Kan dette bli vanskelig overfor familien din eller andre? Du er 18 år og kan velge selv hvilken trosretning/religion du vil tro på. Hva som skjer etter døden er det ingen som vet helt sikkert? Men det kan være fint å ha en tro å støtte seg til. Du kan velge hvor mye du vil si om dette til familie. Mange opplever at det er godt å snakke om vanskelige ting selv om man har ulik oppfatning av hva som er lurt.

Når det gjelder kjæresten din så skriver du om alvorlige og vanskelige tanker. Får han psykisk helsehjelp? Blir han med deg hvis du prøver å hjelpe han i kontakt med hjelpeapparatet? Dere kan oppsøke fastlegen hans eller helsestasjon for ungdom. Helsestasjon for ungdom er gratis.

Det er fint at du ser fremover og planlegger å få gode ting ut av livet selv om du har en genetisk sykdom. Fortsett og legg planer. Får du god nok oppfølging fra helsevesenet? Fastlegen din? Kan du forebygge noe slik at du holder deg mest mulig frisk?

Lykke til videre. Håper noe av det jeg har skrevet kan være til hjelp. Se også vedlagte artikler om du finner noen tips der som passer for deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap