Hopp til hovedinnholdet

Jeg er avhengig av å tømme tarmen ved hjelp av fingeren.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg strever med noe jeg ikke har hørt om at andre gjør. Har hatt bulimi i perioder. I tillegg er jeg avhengig av å tømme tarmen på denne måten: jeg stikker en hel finger med dopapir på opp i endetarmen, og ved at jeg dytter i oppover-bevegelser, så fremprovoserer jeg at avføring kommer, og tarmen tømmes hurtigere enn ellers. Jeg gjør dette flere dager i uka. Selv om jeg ikke måtte bæsje, så kommer det med denne teknikken. Ulempen er at jeg blir kjempeoppblåst etterpå. Dagen etter er magen normal igjen. Jeg har prøvd å slutte mange ganger, men det er en slags nytelse/forløsning/beroligende virkning ved å gjøre dette. OG dette er selvfølgelig veldig pinlig, og jeg tør ikke søke hjelp. Er litt redd for å ta skade av dette, da jeg gjør det så ofte. Har gjort det i flere år. Blir sår i endetarmen i blant, men det gror fort. Hva skal jeg gjøre ? :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du gjør med endetarmen er helt greit. Smør gjerne med salve hvis du blir sår og bruk gjerne glidekrem og en kondom på fingeren hvis det kan fungere for å unngå skader.

Det er ikke farlig å bli sår eller få en rift, og de gror som du nevner fort. Men det er jo ubehagelig å bli sår. Bruk gjerne olje eller vaselin som smøring.

Du er ikke alene om å oppleve nytelse ved stimulering av endetarmen. Men du bør være forsiktig for å forhindre at lukkemuskelen i endetarmen blir for slapp. Kan du øve på å stimulere deg selv på andre måter? Stimulere klitoris for eksempel? 

Kanskje du klarer å begrense stimuleringen av anus hvis du finner andre måter å tilfredsstille deg selv på? Prøv å bestemme deg for noe du kan gjøre i stedet for å tømme tarmen på den måten du beskriver? Eller at du begrenser dette til en gang i uka for eksempel? Snakk eventuelt med noen i helsevesenet hvis du ønsker hjelp for å slutte å tømme tarmen med fingeren. Det kan være litt som med Bulimi at man ikke klarer å gjøre det man vil fordi man føler trang eller behov for å gjøre det ritualet man har begynt med.

Se også vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser