Hopp til hovedinnholdet

Å være kristen

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en Kristen gutt fra Trondhjem og trives med det. Jeg er med på Tweens, Kjellern, Gledesbud, Biblgruppe, GOD, Og Bjørkly. Alt det jeg nevne var Kristne Tenåringsklubber i Tillegg Har jeg 15 leirer jeg kan være med på og en Bibelturnè til Bergen. Så jeg har vannvittig mange tilbud men jeg omgås jo Folk som ikke er kristne hele tiden.så her er noen spørsmål. 1) Hvorfor blir vi Kristne ertet 2)hva skal vi som er kristne svare / si / gjøre når de erter oss 3) Hvorfor i alle dager tror de at Kristne ikke kan gå på Konserter, kino, høre på Pop, gå i kule klær drive med idrett osv. jeg svare bare så lenge Jeg vet at Jesus tok bort synden min, og at jeg bare kan si Takk Jesus, og uten om det kan jeg gjøre hva jeg vil. da svarer de bare sier ikke Jesusen din at du ikke kommer til himmelen hvis du banner! da sier jeg bare nei Hilsen en frustrert gutt som vil behandles slik som de andre selv om han erkjenner at han har gjort mye dumt og tar imot tilgivelse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke greit å erte eller mobbe noen uansett grunn.

1. Jeg tror ikke alle kristne blir ertet, men det er uansett ikke greit om du blir ertet fordi du er kristen. Jeg vet ikke sikkert hva som er grunnen til at noen opplever å bli ertet fordi de er kristne. Det kan handle om sjalusi, usikkerhet, uvitenhet, følelse av å oppleve seg mindreverdig eller urettferdig behandlet. 

2. Det kan være lurt å svare med et oppfølgingsspørsmål. Utforske hva vedkommende egentlig mener og hvilke holdninger han/hun har. For eksempel. Hva er grunnen til at du tror det er sånn? Hva er viktig for deg da? Det å ha en tro kan være trygt og godt, men det er ikke noe som er mer riktig å tro på enn noe annet. Du kan også si at du synes det er ugreit om de snakker nedlatende og oppfører seg krenkende overfor deg hvis de gjør det. Prøv ikke å bry deg om andre synes det er problematisk at du er kristen. Kanskje de er misunnelige på deg som er trygg i din tro.

3. I noen kristne miljøer finnes holdninger og levevaner som setter grenser for hva man kan gjøre. De eksemplene du nevner gjelder i noen miljøer, men langt i fra alle. Du kan gjerne forklare at du ikke kjenner deg igjen i sånne regler, og at du ikke ser at det å unngå kino henger sammen med det å være kristen.

Det er også lurt om du sier at ingen mennesker er mer verdt enn andre. At du tar ansvar for det du sier og gjør, og at det ikke er sånn at du kan gjøre mer galt enn andre. Det er ikke sånn at kristne slipper lettere unna når de gjør noe som ikke er greit. 

Stol på deg selv og det du tror på. Du er god nok som du er, og det er fint at det å være kristen er viktig for deg. Se også vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing