Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få diagnosen fjernet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått diagnosen asperger, men symptomene tilsier at jeg ikke fullt oppnår denne diagnosen, da jeg leser kroppsspråk, forstår emosjoner, og har egentlig bare en livsstil som tilsvarer symptomer for asperger syndrom. Hvordan skal jeg gå frem for å få denne diagnosen fjernet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål. 

Du kan bestille en time til fastlegen din. Da kan du fortelle at du ønsker en ny vurdering av diagnosen som har blitt satt tidligere. Fastlegen kan da henvise deg til en spesialist som kan vurdere diagnosen på nytt. 

Å få en ny vurdering av diagnose kommer litt an på hvem man har hatt kontakt med og hvor lenge det er siden, men det er uansett lurt å gå til fastlegen. Legen kan hjelpe til med å finne mer ut av dette og hvor du kan få mer hjelp. 

Lykke til! 

 

Hilsen psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer

Helserettigheter

Skilt med "Dine helserettigheter" (colourbox.com)

Som ungdom har du en rekke rettigheter i forbindelse med helse- og omsorgstjenester. Her får du en oversikt over dine rettigheter når du må til lege eller sykehus.

Les mer

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser