Hopp til hovedinnholdet

Kordan veit eg om bestevennen min liker meg, tegn på att ho liker meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kordan veit eg om nokon er lesbisk. Kordan veit eg om bestevennen min liker meg er det nokon tegn på att ho liker meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er ikke så lett å vite om noen er lesbisk hvis de ikke forteller det selv. Hvis du selv har vært forelsket, vet du hvordan man føler det og hvordan man oppfører seg. Hvis du ikke har vært forelske,t kan du lese i den vedlagte artikkelen om tegn på at man er forelsket. 
Hvis man er forelsket i en venn, kan det være vanskelig å si det. Man er redd for å bli avvist og man kan være redd for at vennskapet skal bli ødelagt. Gode venner tåler at den ene er forelsket uten at vennskapet blir ødelagt. Den andre trenger kanskje bare litt tid for å komme over forelskelsen, selv om det kan føles litt rart når man vet det. Man kan være som vanlig, gjøre det man pleier å gjøre sammen og ikke la det bli noe tema eller at man henger seg opp i det. 
Man kan også forveksle det å være forelsket med å være betatt eller fascinert. Når man er betatt er man sjarmert, nesten som fortryllet av personligheten deres. Man ser alle de gode og fine egenskapene til personen og man ønsker kanskje å være som hun er.
Hvis du har en venninne som du tror er forelsket i deg, kan du være som vanlig og gjøre de samme tingene dere pleier å gjøre. Hvis du tror du ikke kommer til å bli forelsket i henne, kan du kanskje si noe om at du forelsker deg i gutter, hvis det er det du gjør? Da slipper hun å ha falske forhåpninger og forelskelsen går kanskje raskere over.
Hvis du er forelsket i venninnen din, kan du etter tegn på om hun  er forelsket i deg. Hvis du tror hun også er det, kan du snakke med henne om det, og kanskje dere kan bli kjærester? 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe ungdomstelefonen. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv