Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg finne på med gutten jeg liker, uten at det blir kleint?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg konfirmeres i år, humanistisk, og på konf gruppen min er det en gutt jeg liker veldig godt. Han la meg til på snap, og han har sagt at han han har lyst til å bli kjent med meg, og vi har avtalt og møtes i helga eller i vinterferien, men jeg vet virkelig ikke hva vi skal finne på. Vi er begge ganske sjenerte, så er veldig redd for at det skal bli veldig kleint. Har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du møtte en gutt på konfirmasjonskurs, som du liker ganske godt. Du og han har nå tenkt til å møte hverandre i ferien, men du vet ikke hva dere kan gjøre sammen slik at det ikke blir kleint. 

Det er mange forskjellige ting du kan gjøre med en gutt uten at det blir kleint. Først og fremst bør du kvitte deg med innstillingen om at det skal bli kleint, fordi da blir det nok sånn uansett hva du gjør. Hvis du prøver å tenke at du skal gjøre så godt du kan for å ha en positiv innstilling og holder samtalen gående, da blir det nok ikke kleint. 

Men du og denne gutten kan dra på bowling, på kino eller så kan dere dra et sted og spise. Det kan hende du synes det er kleint å sette deg ned å spise med han, men det går nok fint om du velger et litt avslappet, useriøst sted. Om du ikke vil bruke penger kan du og denne gutten se en film hjemme hos en av dere, eller så kan dere møtes et sted rundt der dere bor, der dere bare kan sitte sammen og bli kjent. 

Jeg tror nok ikke det er så viktig hva dere gjør som du kanskje føler at det er. Det viktigste er jo bare at dere får vært sammen og får snakket sammen. Alt annet er bare detaljer. Prøv å ha denne innstillingen, så blir det nok ikke like viktig hva dere ender opp med å gjøre. 

Jeg tror nok dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under for deg, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Jente og gutt smiler til kamera (colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse