Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få han mer interessert i meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en ganske sjenert jente som ikke sier så veldig mye. I det siste har jeg fokusert på å bli mer utadvendt og utfordre meg selv, noe som har resultert i at jeg har fått kontakt med en del gutter. Det er spesielt to av de dette gjelder. Han ene ble jeg nettopp kjent med, og jeg har vært med han to ganger. Han andre har jeg kjent hele livet men først blitt godt kjent med nå. Han første viser tydelig at han liker meg men jeg liker han ikke på den måten. Men jeg er redd for at hvis jeg sier at jeg bare vil være gode venner så vil han ikke være interessert i å snakke med meg mer. Han andre liker jeg, og han har til tider vist initiativ og hint til at han kan like meg. Hva skal jeg gjøre med han første? Hvordan kan jeg eventuelt få han andre til å bli mer interessert eller vise han at jeg er interessert? Noen tips til hva jeg kan sende til han på Snapchat for å starte en samtale osv.? Snakker mye med han første men får det ikke helt til med han jeg faktisk liker på den måten

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at det er vanskelig å vite hva du skal gjøre med denne første gutten. Det virker jo som om dere har god kontakt, men du ønsker bare å være venner med han. Jeg tror det kan være lurt å fortelle han sannheten, selv om det er skummelt. Det vil ikke være rettferdig "å late" som om du er forelsket i ham, når du kun ønsker å være venner. Jeg forstår at det er en risiko for at han ikke ønsker å ha kontakt dersom han vet hva du føler, men forsøk å ikke ta sorgene på forskudd. Det kan jo godt være at han ønsker å være venner uansett! Forklar ham situasjonen, men være veldig klar på hvor sterkt du ønsker å bevare vennskapet.

Når det gjelder den andre gutten tror jeg det kan være fint å ta mer initiativ. Vis at du liker han! Forhåpentligvis vil dette gjøre han mer interessert i deg også. Det virker jo allerede som om han liker deg godt og da er det viktig at du viser han hva du føler. Gjerne flørt med han og vis at du ønsker å prate med ham. Gjerne gi han ekstra oppmerksomhet og vis interesse for det han sier:) 

Når det gjelder snapchat kan det være fint å starte med en "fellessnap". Om han er interessert vil han forhåpentligvis svare og da kan dere fortsette samtalen derfra. Snappen kan være av hva som helst egentlig:) Gjerne ting du holder på med, ting som har skjedd i løpet av dagen eller andre aktiviteter. Dette er en fin måte å starte en samtale på uten å måtte spørre denne gutten om noe direkte. Du kan også sende en snap bare til han. Du kan f.eks spørre om hva han driver med, hvordan dagen hans har vært eller hvilke planer han har til helgen. Det viktigste er at du ikke er redd for å ta kontakt:)

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene