Hopp til hovedinnholdet

Trakassering å spørre noen om sex?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

er det trakasering å spørre noen om sex hvis man ikke kjenner hverandre godt? Men er alene sammen og man ikke spør med en gang selvfølgelig, men etter en stund? Vil det være greit om jenta spør, men ikke hvis gutten spør? Skulle nesten ønske jeg var jente, Da hadde jeg sluppet å bekymre meg for å bli anklaget for trakasering hele tiden hoping fore some guidiance

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Jeg skjønner at dette kan være komplisert. Det finnes ikke et fasitsvar på spørsmålet ditt, men en god regel er å bruke tid.

Det vil si at du kan spørre men da må du ha fått litt signaler på at det er greit.

Det beste er å starte gradvis, som ved en normal samtale. Opplever du at det er ok å flørte, kan dette være et signal, men det trenger ikke å være det.

En regel er å alltid være høflig og grei, og at du kan spørre, men at en samtidig forsøker å ta hensyn slik at den andre personen ikke syns det blir for ubehagelig.

Legger ved en artikel som handler om flørting. Kanskje du kan lære noe der?

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om samtykke til sex

Nei er nei (amnesty.no)

Det kan være vanskelig å sette grenser når det kommer til sex, og mange synes det er vanskelig å forstå hva seksuelt samtykke er i ulike situasjoner. Amnesty har derfor laget seks filmer om sex, grensesetting og samtykke - og du kan se alle her!

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar